Tilskudd til kunstformål, kulturelle prosjekt og arrangement

Av
DEL

LeserbrevBak denne overskriften finner man betingelsene for å søke kulturstøtte i Bodø kommune på kommunens web. Der står det bl.a.: «Profesjonelle kunst- og kulturaktører hjemmehørende i Bodø kan søke støtte til utstillinger, konserter, forestillinger eller produksjoner med visningssted i Bodø kommune.». Hvorfor er det kun profesjonelle utøvere som får søke om denne støtten? Hvorfor får ikke amatører søke om det?

I samme søknadstekst kommer det fram at «Alle lag og foreninger hjemmehørende i Bodø er i utgangspunktet støtteberettiget.». Det må forståes dithen at også amatørlag og foreninger kan søke, men altså ikke enkeltutøvere eller amatørband mm, det er forbeholdt profesjonelle! Hva som regnes som profesjonelle er ikke definert, så er det opp til enhver å betegne seg som profesjonell og dermed være innenfor søkeberettigelsen? Hva er kriteriene?

Det er selvsagt prisverdig at profesjonelle får søke, men hvorfor ikke amatører når det kommer til enkeltpersoner eller amatørband mm? Med tanke på lovnaden om at EUs kulturhovedstad skulle være for alle, er det svært synd at kun profesjonelle kan søke om penger. Enkelte prosjekter kan strekke seg over mange år før de i 2024 er klare for å bli vist fram, framført etc. Da kreves det midler nå.

Håper at noen i dagens posisjon tar seg tid til å svare på disse spørsmålene, aller helst den som leder Samfunnsutvalget. Disse spørsmålene har ligget ute på Facebook gruppen Bodø-politisk debatt siden 3. februar i år uten at noen har tatt seg tid til å besvare dem. Ser at internettsiden til kommunen om kulturstøtte har vært redigert siden da, men fortsatt er det ikke mulig for amatører å søke så lenge de ikke eventuelt kan knytte seg til et lag eller en forening.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags