Ikket send ungdommene våre fra Steigen

Av
DEL

LeserbrevForslaget om nedleggelse av studiespesialisering på Knut Hamsun avd. Steigen føles svært dramatisk for både oss foreldre og barn.

I kunnskapsløftet er hovedinnholdet at alle elever skal ha like sjanser til å utvikle sine evner, dette er ikke mulig når de mister videregående tilbud i egen hjemkommune, fokuset flyttes over på det å bli tvunget til å flytte hjemmefra, sammen med de utfordringene som følger av dette.

Samtidig som det ropes ut i media at Nordland mister innbyggere ser vi nå vekst både i Steigen og Hamarøy. Vi er inne i en svært positiv periode med befolkningsvekst og økende antall arbeidsplasser,unge familier velger å flytte hjem. Ungdommer ønsker å bli værende, fordi de har tilbud som gir alle en mulighet til videregående utdanning, næringslivet skriker etter arbeidskraft og kompetanse. Skal dette rives vekk? Hvor er logikken?

Dere ønsker å ha et førsteklasses næringsliv og forhindre at folk flytter, da kreves det at dere satse på ungdommene, investere i kunnskap og infrastruktur.Ved å fjerne studiespesialisering ryker også Steigenmodellen. Vi ønsker ikke at våre ungdommer på
15 år fraktes ut av kommunene mot sin vilje, og vi samtidig fratas muligheten til å følge våre unger opp hjemme i en krevende alder. Kollektivtilbudet som fylket organiserer er heller ikke forenelig med disse forslagene. Ikke la våre ungdommer bli en del av «dropp ut» statistikken.

Krav fra FAU i Steigen: Vi krever at studiespesialisering ved avd. Steigen opprettholdes slik at våre barn kan velge å ta sinutdannelse i Steigen. IKKE ta bort noe som fungerer, tenk langsiktig, tenk på barna og unge familier. Tør å sats på ungdommen, bygg opp ikke ned!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags