Hva skjer i Steigen

Av
DEL

LeserbrevResultatet av kommunevalget i Steigen sier: hei se på oss, vi evner ikke å tenke nytt. I tillegg så klarer ikke kommunestyret bli enige om en styrereform. Som følger av det blir ikke Øystein Lakså fra SP ordfører selv om det er han som er stemt fram av folket men Åse Refsnes fra SV i stede.
Ja, det vil bli et nytt parti som sitter med makta, men det kommer til syvende og sist til å være de samme problemene som før. Det kommer ikke til å være penger nok til å drifte kommunen på det viset som de ønsker, med å beholde alle grendeskolene samt løfte eldreomsorgen. Det et er det bare ikke nok penger til! Hvis du ikke gjettet det til nå vil Steigen være tilbake på Robek -lista før perioden er over. Eneste grunnen til at vi ikke er i Robek nå er fordi vi hentet ut de millionene vi manglet for å få budsjettet i balanse og for å slette gjelda, fra havbruksfondet.
Hvis det har blitt sånn at en bare kan gi løfter som man ikke klarer å holde til folket for å få en ordførerstilling -da er jeg redd. Det må da gå an å fortelle sannheten til folket. Det går ikke an å drifte på det viset som er ønsket, med både grendeskoler og eldreomsorg. For det er nemlig litt vanskelig å overse, offentlig sektor står for godt over 50% av utgiftene til Steigen kommune.
Derfor stiller jeg følgende spørsmål: hvor skal pengene til å drifte kommunen slik dere har lovet, hentes fra?
Hvordan har dere tenkt å løfte oss opp fra nulldrift om det er kalkulert med nå, til ett overskudd på minst 2% som det minst bør være?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags