Fortvilet og forbannet Steigen mamma, rett fra levra!

Av
DEL

LeserbrevHvilke signaler er det som sendes ut til ungdommen? De som er vår framtid! Klumpen i magen vokser seg større og større jo mer jeg tenker på galskapen som skjer. Alle er vi enige om at utdanning er viktig. Rett på lik utdanning! Satsing på skolen ved Kunnskapsløfte!?? «Jommen sa jeg smør!» Når vi nå står overfor en satsning på skolen ved et kunnskapsløfte, krever vi å få fokus på kunnskap og ikke på økonomi. Trivsel, trygghet og et godt læringsmiljø kan IKKE måles i penger.

Forslaget om å legge ned studiespesialiseringen og at fellesfagene til steigenmodellen skal tas på Oppeid er mildt sagt hårreisende. Dette betyr begynnelsen på slutten av et viktig og fantastisk utdanningsprogram. Det lar seg ikke gjennomføres med fellesfag 2 dager i uken på Oppeid. Ta en titt på kartet, med så store avstander er dette helt klart feil strategi. Steigen tømmes for ungdom. Steigen trenger den positive befolknings- og næringsutviklingen da er det viktig at vi beholder kompetansen og ungdommene.

Skal si det krever sin ungdom for å kunne alt det som dagens samfunn krever av våre unge. Ungdommene våre føler på et enormt press for å bli noe, for å prestere, selvstendighet, refleksjon, sosiale medier, for rett og slett å være GOD NOK! Mange unge finner det svært problematisk og skal tvinges til å flytte hjemmefra i så ung alder som igjen fører til at de «dropper» ut av skolen. Skolen skal være regionale utviklingsaktører, det kreves lokalkunnskap og tett samarbeid mellom skole og næringsliv i distriktet. Det er viktig å ha en skole som motiverer elevene til å gjennomføre utdanningen og det er nettopp det Steigenmodellen gjør i aller høyeste grad. Og i mange tilfeller er det nettopp det at for de «få» som velger første året på studiespesialiseringen i Steigen sine trygge omgivelser og har et år til de kan vokse på, som gjør at disse også klarer å gjennomføre videregående utdanning. I steigen er det høy gjennomføring og svært fornøyde ungdommer og jeg vet at det blir flere i årene som kommer, fordi det er flere og flere ungdommer som kan være hjemme sammen. NEI TIL SENTRALISERING! JA til VIDEREGÅENDE SKOLEN I STEIGEN! JA til STEIGENMODELLEN SlIK DEN ER I DAG!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags