Anbuds prosesser bør legge inn krav til hva som kreves av utbyderen

Av
DEL

LeserbrevRydd opp i rotet! Skriver Lillian Selvik i AN den 27.11.19. Jeg er helt enig i alt hun skriver, og avslutningen med Julesalmen var eminent!

Det flotte innlegget er ledsaget av et bilde av Hurtigbåten Salten, men det burde ha vært bilde av "Regine Normann" eller den andre nye båten. Bildet som er brukt, vekker minner om en tid da hurtigbåtene var å stole på. Hvis båten ikke gikk, var det på grunn av værforholdene. Og det var Torghatten som er et nordnorsk selskap som var driveren. Nå er det det multinasjonale selskapet Boreal som har fått anbudet! Siden de fikk anbudet, har det totale kaos rådd. Båten har vært innstilt av grunner som dårlig vær (enda været var bra) -mannskapsmangel - sykdom - ruta båten skulle gå var ukjent osv.

Nå har Boreal også fått anbudet på bussrutene fra 01.01.20. Hjelpe meg! Her burde de lokale buss-selskapene ha fått fortsette, for de kjente både veien, hadde mannskap nok og var pålitelige!

Også Troms og Finnmark har fått føle resultatet av at det billigste anbudet ble foretrukket. Babcock Scandinavian Air Ambulance AS overtok ambulansetjenesten etter Norsk Luftambulanse AS som har drevet de siste årene, og som alle var fornøyd og fortrolige med. I dette tilfellet var gode råd fra legene og brukerne gitt for døve ører på de som hadde utlyst anbudet - Helseministeren. Babcock og Boreal har begge de samme problemene - de er upålitelige og er uegnet til å utføre de oppdrag de har fått.

Anbudene blir utlyst av mennesker som sitter inne på varme kontorer. De har som mål og spare mest mulig penger, og har liten kjennskap til hvordan værforholdene og avstandene er i Nord Norge. De tar lite hensyn til at de valg de gjør går utover det lokale arbeidsliv og bedrifter. I begge tilfeller er det multinasjonale selskap som fikk anbudet, mot norske selskaper!
Tilfeldig? Neppe. Med en regjering som har markedskrefter som idealet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags