- Mugglukta er overhengende og intens

Klubbhytta i Stordalen er i dårlig forfatning. Men klubben får ikke tomt fra kommunen til planene for nytt anlegg.

Klubbhytta i Stordalen er i dårlig forfatning. Men klubben får ikke tomt fra kommunen til planene for nytt anlegg.

Av

Situasjonsbeskrivelse av idrettsanleggene i Stordalen.

DEL

MeningerÅ være styreleder i Junkeren fotball er svært givende. Å bidra til bydelens barn og unge beriker livet, men det er noen forhold som er «malurt i begeret». Statusen på anlegget i Stordalen er en slik «malurt».

FK Junkeren har fotballag i alle aldre. Både jentelag og guttelag. Junkeren sysselsetter bare i fotballen 41 lag med over 2000 frivillige som foreldrekontakter, trenere, oppmenn, dugnadsansvarlige etc. Vi jobber for å gi bydelens barn og unge et godt tilbud på fritiden.

Lagidrett gir barn og unge mestringsfølelse. Garderobekulturen bidrar til å gi barn evne til å håndtere livet som venter. Det å være del av et felleskap/team, bygge vennskap, håndtere konflikter, håndtere egen fremgang og motgang, for å nevne noe, er hva en klubb som Junkeren gir tilbake til den enkelte og dermed samfunnet vårt. Klubben drives av foreldre med to ansatte i administrasjonen, som tilrettelegger for aktiviteten klubben bedriver. Hjemmet til klubben er anlegget i Stordalen.

Junkeren bruker årlig ca. 1,1 millioner til halleie. Dette er i all hovedsak betalinger til Nordlandshallen og Bodø Spektrum. Foreldrebetalingen stiger år for år. Fotballen og håndballen er i ferd med å utelukke barn og unge på grunn av økonomi. Det koster allerede svært mye, og dugnadene blir hyppigere å hyppigere. Det er forresten ikke dugnader. Det er tvangsarbeid for å sikre at hjulene går rundt til en allerede hardt presset frivillig organisasjon.

Situasjonsbeskrivelsen i Stordalen som følger: fotballbanen er i så dårlig forfatning at herrelaget ikke får spille sine hjemmekamper der. Det er flere tilfeller med stygge akutte skader som i sin helhet kan relateres til underlaget. Seniorlaget må spille i Nordlandshallen som en konsekvens.

Les også: - Banen er rett og slett farlig.

Se bilder fra åpningen i 2009.

Håndballbanen i Stordalen er i så dårlig forfatning at damelaget må spille sine hjemmekamper i Bodø Spektrum. Akutte skader har skjedd som en følge av underlaget i hallen.

Les: - Skandaløst og livsfarlig!

Junkeren-brakka er i så dårlig forfatning at garderobene ikke egner seg til dusjing for hjemme- og bortelag. Mugglukta er overhengende og intens.

Klubben har iverksatt egne tiltak siden kommunens ledere og politikere så langt ikke prioriterer opprustning i Stordalen. Eget hallprosjekt er tiltaket. Målsetningen er å få til noe på egen hånd.

Byen har fått ny posisjon i bystyret med nye prioriteringer for idretten i Bodø. Nye løft for idretten skal gjøres. Den siste perioden er det etablert en rulleskibane på Bestemorenga til 20 millioner og en klatrehall til om lag 70 millioner på Mørkved (informasjon fra artikler i AN).

Begge anleggene er sikkert helt supre tiltak for noen ytterst få, men hva skjer med de anleggene som allerede er i elendig forfatning i byen, og som har flere tusen utøvere ukentlig? Ingenting har i hvert fall skjedd i siste 4-års-periode i Rønvik.

Den nye posisjonen skal satse på ny fotballhall på Mørkved. All ære for det. Likevel; dette skjer samtidig som situasjonen i Stordalen er som beskrevet over. Elendig, frustrerende og lite tilfredsstillende.

Hvordan kan byens idrettspolitikere sitte stille å se på situasjonen til en hel bydels tilbud til barn og unge? En bydel som har fostret spillere som Mini, Børge Lund, og Lisbeth Kristensen(Kristengår), og som i dag ikke har lov til hverken å spille håndball og fotball på eget anlegg for dame- og herre- lag.

Håvard Breivik

Styreleder Fotball

IK Junkeren

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags