Papiravisa sin sikre død

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevUlike medievitere har allerede i lang tid spådd at dagens form for avis i papirformat vil forsvinne, det det har vært noe uenighet om er når dette vil skje. Det settes stadig nye krav til oppdateringer av nyhetsbildet, de skal som før være tidsriktige og ha høy kredibilitet, i tillegg skal de være tilgjengelig like etter en gitt hendelse. De ulike mediehusene løser dette blant annet med sine nettaviser, at noen velger å ta betalt for denne tilgangen er forståelig da det koster penger å produsere nyhetene. Andre igjen dekker inn kostnadene med reklamefinansiering.

Mange, noe opplagstallene også tilsier, leser kun aviser på nett. Noen sverger til papir utgaven, kanskje da spesielt den eldre garde som ikke har fått nettbrett og smarttelefoner inn med morsmelken. Andre, som for eksempel meg, benytter seg av begge delene. Jeg synes fortsatt det er avslappende og kunne sette seg ned med papirutgaven av avisa og en kaffekopp. For dette har jeg, frem til nå, med godvilje betalt litt ekstra. Men med de grep som Avisa Nordland nå har tatt vil jeg sterkt revurdere mitt abonnement.

I AN sin årsrapport for 2017, som ble presentert i siste lørdagsutgave, hevdes det at de fortsatt satser tungt på papiravisa. Dette stiller jeg meg meget tvilende til. Å flytte avisas deadline for trykking til et tidspunkt hvor det blir helt umulig å få med seg dagsaktuelle hendelser kan vel neppe ansees som en satsning på papirutgave. Tvert i mot, dette har medført at vi har fått en papiravis uten noen som helst nyhetsinteresse, de aller fleste sakene har vært omtalt i andre medier flere dager forut for at avisen kommer ut. Dette har igjen medført til at vi som er interessert i sport må i beste fall vente i flere dager før en omtale av en fotball eller håndballkamp kommer i avisen, eller som vi har sett i den siste tiden, blitt henvist til avisens nettsider. Med nyheter som ikke lenger er nyheter, og manglende omtale av hendelser som interesserer mange av avisas faste lesere har AN tatt mer og mer form som et magasin som har liten eller ingen nyhetsverdi. Slik jeg ser det har AN med viten og vilje tatt grep som vil føre til papiravisas sikre død. At de da samtidig i sin årsrapport skriver at de satser tungt på sin papiravis er for meg helt uforståelig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags