Kulturhovedstadens tapere

Idrettsbarn er tapere når fokus er på kulturhovedstad, mener en idrettspappa.

Idrettsbarn er tapere når fokus er på kulturhovedstad, mener en idrettspappa. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gratulerer til hele «Kultur-Bodø» med utnevnelsen av Bodø som Europeisk kulturhovedstad i 2024.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det blir helt sikkert en folkefest av dimensjoner som sikker kan gi byen mange positive effekter.

Men i samme slengen vil jeg kondolere til byens idrettslag og barn som håper på nye anlegg og bedre kapasitet, for dette er garantert kroken på døra for det meste av satsing i den kommende 5-årsperioden.

Status i Bodø i dag, er at etterslepet på anleggssiden er massivt. Den store kunstgresspakken som utgjorde ett stort løft for fotballen er blitt over 10 år, og mange av disse krever utskiftning.

I flerbrukshallene er tilstanden også kritisk, og det samme gjelder mange av de andre anleggene. I tillegg til at tilstanden på anleggene er dårlig, har pågangen blitt langt større enn den var for 15–20 år siden.

I en behovsanalyse for fotballen ble det f.eks. funnet behov for 3,5 ny Nordlandshall i Bodø for at alle spillere skal få den treningen de trenger. Dette gjelder også i mange andre sporter og klubber har innført inntaksstopp fordi de ikke kan tilby noen treningstid til barna.

Den store anleggssatsingen som byens ordfører har skrytt av i valgkampen har i all hovedsak gått til en liten gruppe av byens befolkning, mens de store sportene med mange utøvere har stått på stedet hvil siden Bankgata ble åpnet av byens forrige ordfører.

Bodø kommune har begrensende midler tilgjengelig og med etterslep og økt kultursatsing er det derfor naturlig å tro at taperne i dette spillet blir barn og unge som driver med sport.

Idrettslagene står også ovenfor en annen stor utfordring. Erfaringene fra 200-årsjubileet i 2016 var at sponsorkronene forsvinner og dette går ut over økonomien til alle idrettslagene. Dette var også noe klubbene i Stavanger og Bergen meldte om når de var kulturhovedstad, noe som bør vekke bekymring rundt i Bodøs klubber.

Det er derfor åpenbart at det er en gruppe i byen som står som klar taper i saken om kulturhovedstaden, byens barn og unge som driver med sport.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags