Tunnelene i Sørfold - en replikk

Av
DEL

LeserbrevI en kronikk i AN forleden beskriver regionveisjef Torbjørn Naimak planprosessene i Nasjonal Transportplan og konkluderer med at ny E6 gjennom Sørfold kan tas i bruk i god tid før 2030.

Jeg stiller meg tvilende til om SVV makter dette. Viktige grunner til min skepsis er både den sterke satsingen på veier og jernbane i Sør-Norge - delvis på bekostning av våre veiprosjekter - og flere dårlige erfaringer med SVV's egen oppfølging av veiprosjektenes kostnader og tidsforbruk.

Opp til våre dager har SVV nærmest hatt monopol på veibygging. Da er det interessant at veidirektør Terje Moe Gustavsen til Aftenposten sier at ... "det er ingen tvil om at gjennom mange år er utviklet en kultur der vi er blitt egenmektige og "vet best"".

Endringer er nå på gang. Nye finansieringsformer og metoder tas gradvis i bruk i SVV. Veidirektøren har vist veien fremover.

Det er nesten tolv år til vi runder 2030. Siden regionveisjef Naimak skal pensjoneres i år, har han satt et ambisiøst mål for sin etterfølger. - Kan han/hun lykkes? Kravene fra samtlige trafikantgrupper er klare; Sørfold-tunnelene må prioriteres!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags