Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende skolestart ved Bodøsjøen skole

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Første skoledag skal være en høytidsdag. Det er en dag barna har gledet seg til i månedsvis, ofte et helt år i forveien. Skolestart har vært snakket om og forberedt til i barnehagen, hjemme, med venner og familie i lang tid. Det har vært nedtelling, forberedelser og søvnløse netter.

Da syns jeg som mamma at det er skuffende at førsteklassingene på Bodøsjøen skole blir mottatt på en måte som gjør at flere foreldre stusser over om skoleledelsen i det hele tatt er klar over hvilken dato det er når de kommer på jobb denne dagen. Det er meldt dårlig vær, likevel blir det ikke tatt grep og flyttet velkomsten inn, den blir holdt ute.

Så da står spente barn og foreldre i et amfi overgrodd med ugress, og så vidt hører hva rektor sier. Rektor har det svært travelt, for hun vil inn før regnet starter for fullt. Samme gjelder nok for lærere og assistenter som står tynnkledd og hutrer under et lite tak.

Rektor spør om barna husker kontaktlærerne sine fra prøveskoledagen, leser opp barnas navn i full fart og ber de stille på rekke bak sine lærere før alle haster seg inn. Er det ikke vanlig at rektor og lærere hilser skikkelig på de nye elevene sine? Tar de i hånden og ønsker velkommen?

Det dårlige været hadde vært meldt, og burde ikke kommet som en overraskelse, eller bli brukt som en grunn til å haste seg igjennom velkomsten. En kort beskjed om å møte kl 09.45 i auditoriet blir gitt, kontrabeskjed om kl 09.30 kommer litt senere, og oppfattes av noen få, mens alle er opptatte med å finne riktig klasserom og plass til sine unge håpefulle.

De foreldrene som ikke oppfatter denne beskjeden er i alle fall heldige og får med seg 2.klassingenes velkomstsanger til de nye elevene. I auditoriet blir det gitt litt generell info, men rektor kan ikke svare på de fleste spørsmål som blir stilt.

Dette i tillegg til manglende informasjon til nye skoleforeldre i forkant av skolestarten, hvor mange kjenner seg utrygge i møte med en helt ny hverdag med ferske skoleelever.

Er det for mye å forlange at rektor har satt seg inn i skolekretsen, og hvordan skolens rutiner og opplegg vedrørende SFO fungerer? Eller hvilken skoleportal som brukes?

Ikke engang flagget var heist på denne store dagen.

Kommentarer til denne saken