Rådmannens budsjettforslag om å legge ned skolen på Landegode.

Rådmannen fåreslår i sitt busjett å legge ned solen på Landegode.

Rådmannen fåreslår i sitt busjett å legge ned solen på Landegode.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSå er vi der igjen!

På nytt kommer det signaler om at skolen på Landegode ønskes nedlagt.

Mine tanker går da til de stakkars elevene som skal starte sin skole dag med å pendle med båt i alt slags vær og hvilken påkjenning det er for barn.

På midten av 1990-tallet måtte der bygges vei mellom Kvig og Sør-Landegode fordi at elevene ikke skulle pendle eller bo borte. ( undertegnede har gjort begge delene ).

Dårlig vær

Det å ta 6 elever og sende til Helligvær vil med dagens rutestruktur føre til at barna kommer hjem sent på ettermiddagen. Ser man det opp mot været, så kan dette skape problemer for elevers læring og mestring av skolen.

Det siste man får eleven til å gjøre når vedkommende er dårlig, er leksearbeid.

Jeg ha hørt at elevene som pendler i dag mellom Givær og Helligvær er mer opptatt av å holde seg oppdatert på været i friminuttene.

Heller Bodø

Vi vet av erfaring at hurtigbåten oftere kansellerer ruten mellom Landegode og Helligvær og Givær enn mellom Bodø og Landegode, altså vil min anbefaling være at elevene sendes til en skole i Bodø.

Men uansett så er det slik at man må tenke på barnas læring å behov før man beslutter å gjøre slike tiltak.

Større miljø

Det eneste som jeg ser er positivt med å komme til en stor skole er at barna får en større vennekrets en dagens situasjon, og at de får noen å  strekke seg etter læringsmessig.

Noe som kan være godt for barna, men pendlerbiten er både slitsom og krevende.

Tidligere i høst var det folkemøte på øya der visstnok fokuset var å få tilbake de rutene som ble kuttet på fylkestinget høsten i 2017.

Her kan det virke som om det var spesielt inviterte som var velkommen i møte med ordføreren Ida Pinnerød (AP) og rådmannen, siden undertegnede ikke var spurt om å bidra med skattetall for sin bedrift.

Skattekroner

Der skal man ha konfrontert med at næringslivet på øya bringer en del penger inn i kommunekassen i form av skattekroner.

Men det er fra mitt ståsted og etter å ha satt seg inn i disse to sakene en konklusjon som man mulig kan trekke ut fra dette.

Folket kan komme til å bli stilt ovenfor et valg, der følgende scenario blir å velge mellom.

1) Skolen legges ned og båtene kommer tilbake.

2) Behold skolen, men hurtigbåtrutene blir slik de er.

Da skulle man tro at valget var enkelt og ville falle på alternativ 2.

Kampsaker
 

Undertegnede har en del saker som jeg i det politiske landskap synes er verdt å kjempe for. Det er barn og unge, eldre og svake, samferdsel og en god kommune økonomi.

Når man nå står på lister til kommunevalget høsten 2019, vil dette bli en sak jeg tar med meg inn i det politiske arbeidet som venter.
 Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags