Ta fremtiden i egne hender!

Av
DEL

LeserbrevGreta Thunberg,er en 15 år gammel miljøaktivist, som streiket fra skolen hver dag fra august til det svenske riksdagsvalget ble avholdt i september 2018. Thunberg streiket hver fredag siden valget. Hun har oppfordret millioner av ungdom over hele verden til å streike for miljøet og framtiden til alle barn.

Thunberg har blitt et forbilde for ungdom over hele verden ettersom hun står frem i media og kritiserer verdenslederne for hvor lite de deltar for å ivareta en verden som flere generasjoner skal bo i. Hun går sterkt frem i media og uttaler seg hardt i talene for å medføre oppmerksomhet til miljøkrisen vi stor foran. «Ettersom dere voksne blåser i min fremtid, gjør jeg det også».

For mange er det vanskelig å forstå hvorfor ungdom streiker for miljøet. Verden har visst om miljøkrisen i lang tid, uten å gjøre noe drastisk for å endre det. Thunberg har startet miljøstreiken for at politikerne og verdenslederne skal begynne å ta vare på det som flere generasjoner skal leve i fremover.

Vi kan og bør også bli med på denne universale miljøbevegelsen. Et av hovedmålene med streiken er å få oppmerksomhet fra disse verdenslederne. Hver enkelt person kan bidra, men til en viss grad. Alle kan plukke søppel eller kutte ned sitt eget forbruk. Men EU må redusere utslippene med 80% innen 2030 hvis klimamålene som er nødvendig skal oppnås, noe Thunberg banker hardt ned på. Thunberg har startet miljøstreiken, men hun klarer ikke å gjøre den forskjellen som trengs alene. Vi steiker for å vise at vi bryr oss, vi streiker for å gi saken oppmerksomhet og for å bli hørt!

Hvorfor gå på skole hvis verden er ødelagt før vi er ferdig utdannet? For å gjøre en forskjell, og for å vise at vi bryr oss må vi ofre noe for at drastiske endringer skal forekomme. En skoledag er ingenting sammenlignet med resten av livet. Vi streker ikke for at vi skal leve i dag, men for at våre barn og deres barn skal kunne leve på en frisk jordklode. Politikerne legger opp til at alle barn skal få en utdannelsene, men tenker ikke over at de samtidig ødelegger vårt viktigste levebrød. Våre barn vil vokse opp i et skadelig miljø og utrygg verden. Hvis verden forsetter i denne retningen vil det ikke være noe igjen å leve for.

Takket være Greta Thunberg, en 15 år gammel jente, har det blitt iverksatt vedtak for å redde miljøet. Thunberg har åpnet øynene til verden ved å ta tak i miljøkrisen vi står ovenfor i dag. Det er ganske utrolig hva hun har klart å oppnå i en så ung alder. Bare tenk på hvor stor forskjell hun, og forhåpentligvis flere, vil klare å oppnå videre.

Det er på tide at vi tar tak og gjør en forandring, for vår egen skyld men også for våre barns skyld. Ta fremtiden i egne hender!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags