Kunnskap skal styre ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så er avisene fulle av klimahysteri igjen. Det er ikke måte på hvilken elendighet verden vil gjennomgå hvis våre politikere ikke «får ut fingeren» og gjør noe med klimaet. Bidrag i så måte til å øke hysteriet får en både gjennom den lokale blekka AN og riksavisene. På det lokale plan har Besteforeldrenes Klimaaksjon v/ pensjonert dosent i pedagogikk, Nord universitet, grepet til pennen for å bidra til å spre svadaet om klodens undergang hvis vi ikke får politikerne inn på den rette tro om klimaet (AN, 23. mars). Det er nesten så en kan tro seg tilbake til tiden hvor kollekten kunne redde sjelen. (I en av riksavisene opptrådte ublue Skei Grande og hennes medsammensvorne i mikropartiet V og krevde at bompengene minst måtte opprettholdes på dagens nivå for å redde klimaet. Mikropartiet MDG er like friske i frasparkene. Ikke rart bompengepartiet etableres.)

Jeg forstår innlegget til Kirsten Limstrand derhen at hun deltok i aksjonen den 22. mars blant elever fra grunnskolen og videregående skole i Bodø. Kanskje hun var mentor for dem, med «gode grønne» venstresynspunkter på klimaet og krisen det visstnok er inne i. Hjalp nok ikke at noen klimarealister forsøkte å formidle noen fakta om klimaet, gikk nok ikke inn hos en pedagog som vel har lært litt om indoktrinering i løpet av et langt liv bak kateteret, langt mindre hos elever som ikke har sansen for realfag. Nei, da er det noe annet med kvasivitenskap hvor en bygger sine meninger på modeller som ikke er i nærheten av å beskrive klimaet og dets utvikling. Det likeste av alt er at hele det kaotiske komplekset som vi kaller klimaet, er i denne modellverden avhengig av en sporgass, CO2, som i volum utgjør ca. 0,04% av atmosfæren hvorav 5% av dette representerer menneskeskapte utslipp (håper leseren kan prosentregning). Resten av de 0,04% sørger naturen selv for uten vår påvirkning. Vi kan hverken forhøye eller redusere totalbildet uansett hvor mye penger som sprøytes inn i såkalte klimatiltak!

Kirsten Limstrand må ha meg unnskyldt, men jeg kan ikke si jeg føler spesiell frykt for at klimaet er i noen krisetilstand, eller kommer til å være det i nær framtid. Vel nok går kloden ubønnhørlig mot en ny istid ut fra vår kunnskap om klodens klimahistorie og de fysiske lover den er underlagt i solsystemet, men både vår generasjon og våre etterkommere kan nok slappe av, noen krisetilstand kommer ikke umiddelbart. Jeg er imidlertid bekymret for kunnskapsløsheten den pensjonerte dosenten presenterer for den oppvoksende slekt.

Derimot burde Kirsten Limstrand og hennes medhjelpere konsentrere seg om om å få stoppet miljøforsøplingen som skjer under dekke av klimatiltak. Jeg tenker da på såkalt miljøvennlig «fornybar» energi, gjerne kalt «grønn energi». Rundt om bygges landet ned med 200 m høye vindturbiner forbundet med rene autostradaer for å få monstrene på plass, forbundet med kraftgater for å få strømmen ut til forbrukerne. Ren rasering av naturen vi er så stolt av. Fortsetter de som planlagt, så vil de ødelegge et jomfruelig areal på størrelse med 1,5 ganger Oslo’s areal (NRK). Stakkars våre flygende medskapninger på kloden, de har ikke store sjansen til å unngå en brå død om de nærmer seg disse 3-bladede sverdene som suser gjennom luften med vel 300 km/t med lisens til å drepe det som kommer i turbinenes vei. Arealkrav: 1 kvkm pr. turbin, + veier og kraftgater. Beveg deg ikke inn i vindparkene om du har liv og helse kjært. Grønn energi! Jeg kunne gi flere eksempler på hodeløs «klimapolitikk», men lar det bli med dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags