Barn er ikke til for skolen, men skolen skal være til for barna!

Barn er ikke til for skolen, men skolen skal være til for barna!

Barn er ikke til for skolen, men skolen skal være til for barna! Foto:

Av
DEL

LeserbrevDa skolestartalderen ble senket fra syv til seks år, ble barna våre lovet en hverdag med læring gjennom lek. Overgangen til skolebenken skulle gjøres så god som mulig, med små elevgrupper og gode lærerressurser. Pedagogikken skulle ligge nærmere barnehagepedagogikken enn skolens egen.
Men hva har skjedd?
Fasiten viser en skole der mye av leken er byttet ut med læremål og testing.
Dette er hverdagen til små barn, noen bare fem-og-et-halvt år, så mye mindre enn en sju-åring. Mange klarer ikke sitte i ro, de roter, søler, gråter, trenger hjelp til å knytte sko. Fulle av naturlig uro og spontanitet. Og så veldig forskjellige.
-Akkurat slik små barn er og skal være.
Vi har en skole med mange flotte lærere som sprer magi og glede, som vekker nysgjerrighet for læring, og som vet at forskjellene er store fra barn til barn.
Mange av lærerne melder tilbake at læringspresset er blitt for stort for barna i småskolen. Det må vi ta på alvor, og sikre barna den skolestarten de trenger for trivsel og lærelyst.
Alle skal lære å leve, mestre og vokse, i en skole som er til for barna, på barnas premisser. Med læring basert på lek, masse frilek, der hvert barn opplever å bli sett og får utvikle seg og vokse sosialt, gir robuste og kreative elever gjennom hele skoleløpet, og et solid fundament for hele livet.
Derfor er jeg glad for at KrF har fått gjennomslag for en evaluering av 6-års reformen.
Det er en stor overgang fra barnehage til skole. I barnehagen har vi en bemanningsnorm, som gir maks seks barn (i alderen 3 til 6år) per voksen. Etter en kort sommerferie skal barna brått venne seg til klasser med nesten det tredoble antall barn per lærer.
KrF vil gi lærerne bedre tid til å se og hjelpe hvert enkelt barn, og er derfor glade for at vi ved høstens skolestart fikk iverksatt en lærernorm, som betyr flere lærere og færre barn i hver klasse.

Vi skal gi barna den skolen som fungerer best for barn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags