Kvalnessaken og urent trav i forvaltningen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som tidligere beboer i området fikk jeg grundig innsyn i den «offentlige» forvaltningen av både landbruks og naturressurser. Fra sammenslåingen av Skjerstad med Bodø, der Skjerstad skulle bli en produksjonsenhet og der verdiene i Skjerstad Kraftlag gikk med i handelen. Så fikk jeg se enkeltpersoner få konsesjoner i hytt og vær på både landbruksareal og naturressurser uten å oppfylle vilkårene.

Å ta dette opp med kommunen viste seg nytteløst da jeg «ikke var part i saken», men etter å ha vist til forvaltningsloven og lovverket angående innsyn kom da noe på bordet selv om det mest interessante viste seg å være behendig «bortkommet» ... Dette gjaldt blant annet viktig dokumentasjon og forutsetninger for å få konsesjoner på erverv av både gård og grunn.

Når forbigåelser av gjeldende regelverk begås av offentlige myndigheter med vid åpne øyne, og det fattes en slags hastevedtak uten å følge regelverket, må man anta at dette er noe mer enn en engangssak. Også når det gjelder Kvalnes dessverre. La oss håpe dette ikke får lov til å fortsette særlig mye lenger og at rett blir rett

Så nå er det kanskje på tide for de folkevalgte å lytte til folket også på Kvikstad, Kvalnes og Ljønes og å ivareta alles interesser innenfor rammene av gjeldende regelverk. Det er aldri for sent å ta til fornuften.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags