Skivebom av Grenersen

God integrering starter med god kulturforståelse!

God integrering starter med god kulturforståelse! Foto:

Av
DEL

LeserbrevTradisjonen tro kommer Anne Grenersen med et angrep på kvinner som velger å engasjere seg på 8. mars. Må innrømme at jeg var litt spent på hva vinklingen hennes ville være i år.
Jeg må aller først minne om at selv om noen er åpenbar mørkere i huden enn Grenersen og har hodeplagg på seg ikke betyr at noen er fremmedkulturell. Kanskje hun mener at religion er det som gjør at noen er fremmedkulturell, hva vet jeg.
For oss i Arbeiderpartiet er det viktig med god integrering. Et av de viktigste grepene vi da gjør er å sørge for at vi som befolkning og ikke minst alle offentlige instanser har god kompetanse og forståelse for mennesker som flytter hit fra andre land, kulturer og religioner. Det er slik vi sikrer best mulig bistand, best mulig kommunikasjon og best mulig integrering.
Nå var ikke Bodø Arbeiderparti en aktiv del av årets 8. mars-komite og hadde således ingen påvirkning eller godkjenning av noen av parolene i årets 8. mars-tog, men hadde eget arrangement etter toget.
Likevel - selv Grenersen må forstå at det å utvise kulturforståelse IKKE betyr å overse lovbrudd, akseptere vold eller hindre integrering. Det handler tvert om at ved å forstå hvor folk kommer fra kan vi sikre god integrering, økt forståelse for ikke bare norsk lov men også norsk tradisjon og ikke minst menneskerettigheter.
Håper Grenersen engasjerer seg i kvinnekamp og kvinners rettigheter i fremtiden heller enn å kritisere medsøstre som velger å engasjere seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags