Skiltslørv i Bodø sentrum

Nrk har flyttet for lengst, men minnene henger på veggen fortsatt.

Nrk har flyttet for lengst, men minnene henger på veggen fortsatt. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvorfor i alle dager skal ulike foretak og institusjoner vise sin eksistens eller tilholdssted der de ikke finnes lenger?

Sist ute i denne sendrektigheten er Nrk. Institusjonen har i mange år hatt base i et bygg ved havna. For ca. ett år siden flyttet den til Bodø 360 i Dronningens gate. Men ennu henger Nrk-skiltene på bygget i havna. Når skal de fjernes?

Et par eksempler til:
Det må være minst 20 år siden Jarneskiosken i Storgata ble nedlagt. Men fortsatt henger det et kioskskilt, et MIX-skilt, med lys i, på det som i "gamle dager" var Høihildergården, nu skiltet som Apotekergården, uten at det er apotek der.

I det som kalles Bodø Storsenter på Stormyra, er det snart slutt for den andre av de tre store butikkene som flyttet inn da bygget var nytt. Nu er det et år siden ToysRus gikk konkurs. Ett av de tre stor skiltene på veggene ute er fjernet. Men bygget har flere vegger. Hvorfor er ikke alle tre fjernet?

Slik kan en gå rundt i byen og undres over at ikke foretak gidder å rydde opp etter seg eller at offentlig sektor ikke gidder å vedlikeholde sin egen skilting. Feil med kommunens skilting, og lysmangel, kan resultere i lovbrudd og kan skape trafikkfarlige situasjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags