Tirsdag var hele byen vært uten vann, totalt uten forvarsel.  Katastrofestab ble satt på Nordlandssykehuset samt krisestab i Bodø kommune. Butikker og skoler vurderte stengning. I det hele tatt en plutselig og alvorlig situasjon som minner meg på at vårt møysommelige oppbygde, trygge og demokratiske samfunn kan ta kort tid for å bryte sammen. 

Mens jeg lurte på om jeg skulle suse til nærmeste butikk for å kjøpe vann til både det ene og det andre, så kom jeg plutselig på en nyhet i AN fra 05.12.18, der det framkom at en gjerdestolpe som ble satt ned ved Thallekrysset var centimeter fra å forårsake skade på liv og helse: «Dersom stolpen hadde truffet kabelen ville dette med stor sannsynlighet ført til en alvorlig ulykke med personskade og i verste fall dødsfall. I tillegg ville store deler av Bodø sentrum blitt berørt av strømbrudd, med tilhørende store avbruddskostnader for skadevolder» sitat fra Nordlandsnett.

Ja da, aktørene er flere her; Bodø bydrift og Statens vegvesen bare for å nevne et par. Nå bør hovedaktørene finne ut hvor både høyspenning og hovedvannforsyning egentlig ligger FØR man stikker noe ned i jorda. Ord som kvalitetssikring ligger i bakhodet. Hvem tar oppvasken forresten, med eller uten vann?