Politisk håndverk

Av
DEL

LeserbrevJeg vandrer og tankene flyr. Tanker om det ene og det andre. Det er så deilig.

I dag funderte jeg på dette, hvorfor synes det så vanskelig for oss mennesker å skulle forholde seg til endringer. Det være seg i personlige relasjoner, arbeidsmessig sammenheng eller, som vi har kjent på mest i den siste tida, samfunnsmessige endringer.

Samfunnsmessig omorganisering, som kommune- og fylkesorganisering, politireformen og annet, berører det dypeste i folkesjela. Vår identitet. Og da blir det ikke enkelt å gjennomføre uten at forarbeidet er gjort på en ordentlig måte. Dårlig forarbeid gir ofte slett resultat, om noe. Heldigvis. Engasjement og deltakelse i prosessen er viktig og nødvendig. I fortvilelsen over å ikke bli hørt, eller slett ikke involvert, blir svaret fra de berørte nokså logisk, et rungende NEI.
Å Involvere befolkningen, på en eller annen måte er krevende og gjør en forskjell. Det er nøkkelen til suksess.
Jeg vil være med fordi jeg er informert og vet!

Endringer foretas ikke ved skippertak og tvang. Norge som nasjon har gjennomgått betydelige endringer de siste hundre år. Det har vært nødvendige samfunnsendringer, fordi framoverlente politikere og et næringsliv har «fulgt med i timen» og sett hva som ville komme. Og i næringslivet er det heldigvis etablert regler for hvordan involvere ansatte i endringsprosesser. Det har vært, og er, helt nødvendig for at påtrengende tilpasninger gjennomføres med suksess. Norge som nasjon er et moderne samfunn med en befolkning av initiativrike, kunnskapsrike og engasjerte mennesker. Vi vil være med, men da må vi bli involvert og hørt.
Mange politikerne har ikke forstått dette i sin iver etter å sette sitt fotavtrykk og vise resultater av sitt politiske arbeide, dessverre. Når utgangspunktet er som rarest, blir resultatet som galest.

Bjørn Roald Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags