På tide med bru over Holandsfjorden

Av
DEL

LeserbrevHvorfor vil noen ha bru over Holandsfjorden og kanskje sabotere et fantastisk prosjekt med et miljøvennlig og bærekraftig hotell tegnet av selveste Snøhetta arkitektfirma?

Fordi det bor folk i Rødøy kommune. Folk som har ventet på ei bru i veldig mange år. Etter over 30 år med uenigheter og strid var det endelig enighet om hvor traseen med bru og tunnel mellom Rødøy og Meløy kommune skulle gå. Rødøyfjæringene er stort sett et hyggelig folkeslag. De er kjent for å være nøysomme, gjestfrie og ikke minst tålmodige. Tålmodig når alt av båttrafikk i kommunen står på grunn av dårlig vær, tålmodig når fergene ikke går på grunn av teknisk feil, når strømmen kan være borte i lange perioder og når mobilnettet ligger nede. De vet hvor de bor og forlanger ikke ekstraoppvartning fra samfunnet for øvrig. I stedet for å skrive sinte innlegg i avisene og klage på alle andre, lager de heller revy om emnet. Til tider ganske god revy.

I de siste ukene har det kommet flere avisinnlegg med advarsler mot en slik bygging av bru og vei fordi dette vil skade turistnæringen i området og at bygging av det sagnomsuste hotellet fra Snøhetta vil bli skrinlagt.

Det er ikke slik at rødøyfjæringene vil dø ut hvis det ikke kommer ei bru. De er stort sett sjølberga med miljøvennlig bærplukking, bærekraftige poteter og de fleste har ei bøtte rødsei som det går an å spise av i utrengsmål. Men det hadde vært utrolig greit å slippe å være avhengig av den ferga om de skal til tannlege eller bare hjem fra arbeid. Det kan hende at til og med noen meløyfjæringer vil driste seg over brua og oppdage at det faktisk er ganske fint og eksotisk i Rødøy og.

Hvis turistnæringa knyttet til Engabreen går nedenom og hjem hvis det kommer bru over fjorden, må kanskje Meløy kommune revurdere hvor de investerer pengene sine. Og hvis det sagnomsuste hotellet ikke kan bygges på grunn av all tungtrafikken som durer forbi, er jeg sikker på at Rødøy kommune kan være behjelpelig med å skaffe tomt i Nordfjorden hvor du er nær på Svartisen og i tillegg kun blir forstyrret av en nysgjerrig hval.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags