Det er bra - bare ikke godt nok!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevKjære fylkesråd for samferdsel, jeg er utrolig glad for at dere griper inn og gjør endelig noe i riktigere retning, men jeg vil også si velkommen etter! Dette skriver jeg på vegne av meg og mange på min alder.

Problemene deres henger fortsatt over som en skygge – bussene kommer for sent, selv om de burde kommet tidligere! I tillegg får ikke yngre og eldre som ikke har app, reisekort, eller bankkort ikke brukt kontanter.

Jeg i likhet med mange andre unge er avhengig av buss for å komme meg rundt omkring i en travel hverdag, og tro meg – det er ikke ok å stå ute i kulda å vente på bussen.

Det jeg – og flere savner er et bedre busstilbud på kveldstid, for å minske bruken av pirattaxi, og at drosjekøene forminskes. Dette er viktige grep for miljøet, og tryggheten til folk flest!

For bare noen få dager fikk jeg høre enda en historie om hvordan problem dere har med bussene, at kortautomaten ikke klarer å få signal, og gjennomført transaksjon for billett. Da er det et problem at man ikke kan bruke kontanter i reserve. Dette kommer før vi kan diskutere bussprisene, som i Bodø ikke henger helt på grep. Prisene på buss for en voksen er over 50kr, tur retur, det gjør faktisk at det blir billigere for folk flest å ta bilen i stedet for buss!

Bodø FpU vil gjøre busstilbudet i byen enda bedre og at den inkluderer alle typer reisende. Vi jobber for å øke frekvensene hele døgnet, også på nattetid. Kontantene skal fortsatt være en betalingsmulighet, og bussene skal komme til rett tid. Å investere stort i kollektivtilbud i et voksende Bodø, er en investering i framtiden.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags