Åpent brev til Saltdal kommune /Saltdal Helsesenter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange med meg har erfart at det er svært vanskelig å komme gjennom på telefon til Saltdal helsesenter. Når man ringer får man en automatisk telefonsvarer som sier du er nå kommet til saltdal Helsesenter o.s.v. Så slår telefonen inn på vanlig ringing, og da kan du bli sittende vel å lenge før du får svar om du i det hele tatt får svar.

Den 20. mai forsøkte min kone å komme i kontakt med  Helsesentret. Hun ringte gjennom hele dagen, men kom kun i kontakt med den automatiske svareren. Loggen på telefonen viste at hun ringte 12 ganger, og hver gang ringte telefonen ut. Svar var det ikke å få. Til slutt måtte hun ringe en kjenning på Rognan som sa seg villig til å dra på Helsesentret og henvende seg i luka for å få kontakt. Hun måtte da be personen i luka om å ringe opp min kone slik at hun fikk bringe fram sitt ærende. Selv hadde hun ikke anledning å dra til Rognan den dagen.

Når du ringer og får kontakt med den automatiske svareren, blir du fortalt at senteret også kan nås via en app.

Jeg benyttet meg selv av den muligheten da jeg skulle bestille time til min fastlege. Du får svar med en gang at henvendelsen er mottatt, og at svar vil bli gitt senest første hverdag etter henvendelsen. Min henvendelse ble sendt 28. mai, noe som tilsa at jeg skulle hatt svar 29. mai. Det fikk jeg ikke.  3. juni ringte jeg Helsesentret  og kom heldigvis gjennom etter lang tid.

Begrunnelsen for at det ikke var gitt svar var at de hadde så mange som skulle ha svar. Jeg har hørt flere som virkelig strever med å komme i kontakt med senteret. Det blir fortalt at folk heller setter seg i bilen og kjører til Rognan, f.eks fra øverbygda, når time skal bestilles.

Helsetjenesten er jo en kommunal tjeneste, og jeg håper virkelig at sentrale personer tar tak i problemet og får en løsning som innbyggerne kan være fornøyd med.

Jeg klandrer ikke personalet ved Helsesentret, men her må kommunelegen og sentrale personer i kommunen rydde opp snarest mulig.

Dette er dessverre ikke noe nytt. Slik har det vært i mange år.


Inge Pettersen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken