Rus og psykiatri i Saltdal

Brukere trenger trygghet og stabilitet for å nå målet

Brukere trenger trygghet og stabilitet for å nå målet Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅ være pårørende til en person med psykiske lidelser eller rusproblemer kan være en stor utfordring. Da er det godt å ha det offentlige hjelpeapparatet i ryggen som kan tre inn som et støttende ledd. Det fins brukere som trenger gode samtaler med fagfolk, hjelp til hverdagslige gjøremål, trygghet og stabilitet for å nå målet om en rusfri eller problemfri hverdag. Problemet er at hjelpeapparatet i all hovedsak er til stede kun på dagtid. Morgenen og formiddagen er sjelden god for brukerne når utfordringene står i kø på ettermiddagene, nettene og i helgene.

Hva med å se helhetlig på det tilbudet som gis og gå turnus for å nå flest mulig brukere? Å tre støttende til når brukerne aller mest trenger det, å være der når brukerne er mottakelige for hjelp?

Her må nok kommunen ta grep og se brukernes behov. Det koster samfunnet store beløp, når ikke støtteapparatet er der når det trengs. Det nytter ikke å telle antall ansatte i en tjeneste når dem ikke er der når det trengs. Hva veier tyngst, oppfylle arbeidstakerens ønske om dagtidsjobb eller brukerens behov?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags