#elskerrønvikfjellet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev«Jeg ser, jeg ser... Jeg er vist kommet på en feil klode! Her er så underlig..» (Obstfelder, 1893)

Det er slik jeg føler det i forbindelse med de presenterte planene for hotell på Rønvikfjellet. Dette området, omgitt av vilt hav, fjell, utsikt så langt øye kan se og et spektakulært lys. På turen opp, i møte med denne ville, vakre og voldsomme naturen - kan roen senke seg, hodet får klarne og tankene vandre. Et rekreasjonsområde til fremme for folkehelsen!

På dette platået er planen å bygge et mastodont av et bygg, uten arkitektonisk appell og med tilhørende veiprosjekt med voldsom innhogg i natur og omgivelser som ikke lar seg reversere. Hotell eller ikke, Buchardt eller ikke – det er ikke poenget her. Poenget er hvordan denne perlen av et område bør utvikles til det beste for Bodø og «folkan her nord».

Bodø – er det dette dere virkelig vil? Byen som er i rivende utvikling med «ny by – ny flyplass», «smart city» og innovativ tenking og gründerskap. Planen og hotellet slik det er presentert viser ingen nytenking og innovasjon, det mangler bærekraft både i forhold til miljøperspektivet og ivaretakelse av Bodø og omegns særpreg.

Når dette fantastiske området først skal utvikles, hvorfor ikke bruke anledningen til å virkelig skape et unikt særpreg på området. Uten sammenligning forøvrig, men kun som inspirasjon for å se på hva som er mulig – ta en titt på Juvet Landskapshotell i Norddal kommune. De skriver bl.a. «I denne vesle grenda Alstad i utkantnoreg møter moderne arkitektur det gamle natur- og kulturlandskapet – og viser at det moderne og nyskapande kan gå hand i hand med lokal byggjeskikk og godt, gammalt handverk». Det de hvertfall har fått til er et samspill mellom omgivelsene og hotellet, og fått fram det nye sammen med det gamle. De har hatt en visjon med hele prosjektet, og lykkes godt med det.

Hva med «en samling i bånn» nå og sette prosjektet på vent, og kjøre en ny runde med innspill på flere idéer og muligheter for området? Kostnaden ved å gjøre det vil være så uendelig mye mindre enn å kjøre igang et prosjekt med så store omkostninger - både økonomisk og for naturen og omgivelsene. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags