Prøve på ANs valgdekning?

Av
DEL

LeserbrevVil Børre Arntzens artikkel i AN om debatten mellom fem partitopper i Bodø sist onsdag danne mønster for avisas dekning av valgkampen foran kommunevalget i Bodø i september? Hvis det blir tilfelle, kan vi vente oss nye varianter av ei særdeles vridd fortelling om en konstruktiv og inkluderende ordfører fra Ap med konkrete reformer på programmet som står mot en hevngjerrig og hatsk varaordfører fra Rødt som er mer opptatt av å rakke ned på ordføreren enn av å fremme egen politikk.

Les Børre Arntzens kommentar her

Jeg satt i salen og hørte overhodet ikke Synne Bjørbæk «fortelle hvor dårlig ordfører vi har og hvor dårlig politikk hun leverer», slik Arntzen skriver. I første sekvens sto de to sammen mot Frp og Høyres iver etter å privatisere kommunale tjenester. Da miljø blei tema, trakk Rødts førstekandidat opp skillet mellom Rødt og Ap – og flertallet i bystyret – i synet på Buckhards hotell i friluftsområdet på Rønvikfjellet med trafikkvekst og vegutbedring i 100-millionersklassen, nedbygging av 213 dekar matjord på Rønvikjordene i strid med samarbeidsavtalen etter siste kommunevalg og 100 fritidsboliger i beiteområdet på Kvalnes. Det skulle bare mangle, og ville blitt tatt opp også om Rødt ikke hadde blitt kasta ut av samarbeidet, kjenner jeg Rødts ordførerkandidat rett.

Som 1.-kandidat og gruppeleder for Rødts forgjenger RV hadde jeg ofte harde verbale nappetak med Ap-ordførerne Odd-Tore Fygle og Per Pettersen. Ordbruken var helst langt mer direkte enn det vi nå opplevde i Sportsbaren. Men personkjemi, hevn og hat var knapt tema fra noe hold. Kan Arntzens forståelse ha å gjøre med at både ordføreren og varaordføreren nå er damer, slik at fordommer om Tuppen og Lillemor blir ei viktigere enn forskjell i politisk syn? 

Rødt fikk varaordføreren da partiet blei like stort som Aps tre andre samarbeidsparti til sammen. Men det lå åpent i dagen at Ap og Rødt hadde ulikt syn i viktige spørsmål. Kanskje for første gang fikk Bodø en varaordfører fra venstresida som var tydelig i den politiske debatten uten at det var ensidig på Aps premisser. Er det dette som har vært så vanskelig å svelge for noen? Jeg har fått med meg at Rødt fortsatt er for eit breitt samarbeid for å bygge ut velferden og stoppe høgresidas privatisering. Men det må skje med offentlig debatt innafor formannskapsmodellen og ikke på bakromma mellom noen partitopper som om Bodø hadde parlamentarisme.

Synne Bjørbæk understrekte at Rødt alltid vil sette innbyggernes interesser framfor utbyggernes. For noen år sia var Børre Arntzen som redaktør av nettavisa Ab24 en dyktig, maktkritisk journalist på dette feltet, der Ap, Høyre og Frp stort sett har gått i spann i Bodø. Det kan se ut til at påmeldinga til den stadig sløvere Avisa Nordland har falt dårlig ut for Bodø by.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags