Trist utvikling i Rødøy

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det skaper problemer når man blander politikk og drift, og dette er kjernen til de mange episoder innenfor helse og omsorg i Rødøy kommune. Det har blitt ført en personalpolitikk som har gitt oss mange stygge hendelser, dårlig omdømme og store ekstrakostnader. Motivasjonen har vært sentralisering av kommunale tjenester på tross av sunn fornuft og folkevett. Men dette er kanskje normalt? At overlevelsesinstinktet våkner opp? Man ser hvordan utviklingen går, og prøver febrilsk å overleve med og karre til seg mest mulig før skuta synker?

Men dette er ikke løsningen. Man svekker livsgrunnlaget for andre kretser, kveler bolyst og potensielle innbyggere blir skremt bort. Man oppnår ikke annet enn å akselerere nedgangen av innbyggere.

Dette innlegget beskriver siste tilskudd i denne prosessen. Nemlig vedtaket om å flytte legene til Kila, Tjongsfjorden. Helt nord i kommunen, 9 km fra nærmeste havn. 20 km fra ambulansebåt, inkludert et havstrekk på 11 km.

Leger og ambulansebåt har i tiår vært plassert på Rødøya. Ikke av politiske grunner, men av sunn fornuft. Rødøya er et geografisk midtpunkt i Rødøy kommune, og ideell plass for å stasjonere lege og ambulansebåt.

•Man oppnår kort responstid til alle kretser, både for samtlige øykretser, fastland sør og fastland nord.

•Lege kombinert med et ambulanseteam gir bredere kompetanse og sikrere tjeneste.

•Et erfarent mannskap på ambulansebåten som kjenner godt til kommunens krevende geografi er en stor fordel, spesielt i perioder der man har stort gjennomtrekk av leger.

Det må nevnes at ambulansebåten er vedtatt flyttet til Tonnes i 2018/19. Men inntil dette faktisk skjer burde man velge den løsningen som gir innbyggerne det beste tilbudet de kan få, og dette uten noen ekstrakostnad.

Tragisk nok sørget posisjonen i Rødøy(SP/FL/FRP) for å avvikle denne ideelle ordingen med å stemme for rådmannens innstilling i k-sak 75/2017 under kommunestyremøtet 13/12-2017. Dette på tross at det kom frem under møtet at saksutredningen innholder påstander, direkte feil samt en grov feiltolkning av statistikk rundt bruk av ambulansebåten. Legene ble midlertidig flyttet til Kila sommer 2017 av administrasjonen, men skulle flyttes tilbake innen kort tid. Det kom frem under møtet at denne løsningen både har fungert dårlig samt fører til økt bruk av ambulansebåt. Dette stikk i strid med hva som ble fremstilt av administrasjonen. Dette gikk ikke nevneverdig inn på posisjonen. Jeg vet ikke hva som er mest tragisk i denne saken, administrasjons virkelighetsfjerne utredning eller posisjons stemmegivning. Men en ting er sikkert, resultatet er en dårligere ambulansetjeneste for HELE kommunen, også fastland nord. Oppsummert, korttenkt egeninteresse fremfor helhetstenking.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken