Troverdighet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevTrøst til troende

Kristentroens motstandere kjemper i denne tid og vil av all makt prøve å overbevise både troende og tvilende om at Bibelen ikke er troverdig. Dette har allerede Paulus forutsett. I sitt andre brev til Timoteus, det 3. kapittelet skriver han om hvordan det skal bli i de siste dager. Og i  4. kap. nevner han at "det skal komme en tid da folk ikke lenger skal tåle den sunne lære" ( v. 3 ). Paulus var jo selv før han ble en kristen, en ivrig motstander av de første kristne og det budskap de forkynte.  Hvordan kunne han da bli kristentroens ivrigste apostel, hvis det ikke var sant hva han selv har skrevet?  I brevet til filipperne kap 3 og noen andre steder har han skrevet om seg selv  både før og etter sin omvendelse.  Han hadde studert de gamle skriftene med den skriftlærde Gamaliel som læremester, men hadde ennå ikke forstått evangeliet.

Etter at Paulus ble en kristen, skrev han i 1. brev til korintierne, 1. kap.: "For ordet om korset er en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det en Guds kraft" (v. 18 ). "For Guds dårskap er visere enn menneskene," ( v.25 ).

 Apostelen Johannes er vel en av dem som har hørt og husket mest av Jesu ord, f. eks. i Jesu yppersteprestelige bønn til sin himmelske Far i Johs. ev. kap. 17, der Jesus uttaler: "Ditt ord er sannhet." (v. 17 ).

Kristentroen har alltid møtt motstand. Er det et tegn på at budskapet ikke er sant?

Vi troende trenger i denne tid å lese Paulus' formaning i slutten av det kapittelet jeg først nevnte. Jeg tror Guds ord er troverdig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags