TENDENIØS GJENGIVELSE

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevMitt forslag om å benytte filosof Arne Næss sine normer for saklig diskusjon, synes beklageligvis å ha falt på steingrunn hos Wiksaas. I innlegget 'Kritiske røster' i AN 18.januar, blir jeg så alvorlig feilsitert og tillagt meninger jeg ikke har, at jeg må få komme med en korreksjon.

Jeg har på ingenmåte hevdet at Darwin, Einstein og Flew kom til gudstro på sine dødsleier, slik Wiksaas påstår.  Heller ikke min far.  

Det jeg derimot skrev, var at Darwin og Einstein avviste a t e i s m e n.  Jeg skrev i tillegg at forhenværende ateist, professor Anthony Flew,  kom  frem til at der er en skaper, en Gud.  Det kan også nevnes at Flew har skrevet en bok om dette, med tittelen 'There is a God’. 

Hva gjelder Einsteins mening om ateismen, kommer den godt frem i et brev han skrev i 1953, til ateist og fritenker Joseph Lewis. Sitat:  “Det som skiller meg fra de fleste såkalte ateister, er en følelse av den største ydmykhet overfor de uoppnåelige hemmelighetene bak harmonien i kosmos”. Sitat slutt.

Tilslutt, Wiksaas meninger om englehår synes heller meningsløse i denne sammenhengen. Fortellingen om min far, var kun ment som en anolog til Wiksaas fortelling om Arne Næss og englevingene som eventuelt skulle kontrolleres.

Jeg har forøvrig ingen flere kommenater til temaet, bortsett fra at there is a God…….

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags