Blindtarm i religiøs sammenheng...

Av
DEL

LeserbrevTro og religioner diskuteres stort sett kontinuerlig på denne siden, selvsagt i største alvor. På 60-tallet ble til og med blindtarmen brakt inn i media i religiøs sammenheng, da sokneprest Skavoll på mitt hjemsted Evje, ble vred på helsedirektør Evang, som i skolekringkastingen hadde sagt at blindtarmen var restene av et organ som hadde hatt en funksjon i tidligere tider hos de dyreartene menneskene hadde utviklet seg fra.

Soknepresten tok først fatt i denne uttalelsen i sitt menighetsblad «Ljosglimt», der han så og si kastet et lysglimt over blindtarmen i et bibelhistorisk perspektiv ved å slå fast at Evangs syn på blindtarmen ikke stemmer overens med 1.Mosebok. Soknepresten hadde i og for seg ikke så svært mye imot selve blindtarmen, men det han mislikte, var helseministerens syn på blindtarmens historiske funksjon.

Til tross for dette, viste soknepresten en veldig stor grad av romslighet ved å mene at Evang kunne stamme fra det dyret han selv måtte ønske, men at han selv tok det uttrykkelige forbeholdet om at han selv stammet fra sin far, gamle Skavoll, som igjen var en ætling av Adam og Eva…

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags