Det er nå det gjelder

Astrid Olsen

Astrid Olsen

Av
DEL

LeserbrevReiselivsnæringa i Bodø er i front. De følger viktige internasjonale trender og setter høye mål for sertifisering som bærekraftig reisemål. Det er nødvendig med tanke på alt vi har å by på av natur, kultur og samfunnsgoder for alle. Vi må sikre det sosiale felleskapet og fellesskapets verdier for framtidige generasjoner.

Sertifiseringen krever mye. FNs bærekraftsmål er globale. Det betyr at hele reisen og opplevelsen må være bærekraftig. Det er derfor overraskende at flere av landsdelens ordførere stiller seg i bresjen for økende cruisebåtturisme, ei næring som ennå kjører på tungolje og utslipp til havet så snart de forlater kystsonen. Argumentet om at cruisenæringen har mindre utslipp enn flyreiser er ikke holdbar. Vi kan ikke fortsette med dagens utslipp enten det gjelder fly eller cruisebåter. Det er kun gjennom strenge krav til bærekraftig transport vi kan utvikle reiselivsnæringa. Hvis reiselivet skal lykkes i sine mål om bærekraftsertifisering må vi politikere være på samme lag. 

Klimaendringene akselererer på grunn av vår livsstil og vårt forbruk. Konsekvensene av klimaendringene har vi så vidt sett begynnelsen av i nyhetsbilde: dyr som drukner på grunn av oversvømmelser, drap av hele landsbyer i kampen for vann og mat, og utrydding av insekter og arter over hele verden. Klimaendringene vil berøre oss uansett hvor vi bor. Vi har en klode som vi må ta vare på for framtidige generasjoner. Lytt mer til ungdommene, ordførere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags