Gå til sidens hovedinnhold

Nærpoliti eller fjernEt politi?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nærpolitireformen som regjeringen har avgjort skal nå ut rulleres i det ganske land. Politimester i Nordland, Tone Vangen, har i flere kronikker i AN gjort sitt beste i å betrygge befolkningen om at det er nødvendig å legge ned lensmannskontor og sentralisere dem. Politiet er avhengige av tillit blant befolkningen og så i måte er det viktig at politimesteren er på banen. Hun sier bla at gjennom nedlegging av kontor skal politiet få større nærhet til kriminalitet og innbyggere. 

Nå har etaten selv ved flere anledninger klaget på utstyr og kjøretøy. Så da er betimelig å spørre politimesteren om at «nærpolitiet» blir bedre av å kjøre i timevis gjennom lange og til dels kronglete veier i sine bortimot utrangerte kjøretøy. Og blir tjenesten for befolkningen, for det er vel det som er ønsket, bedre av å trekke ut politi og lensmann enda lengre fra der folk bor?

Nå skal forslagene, som er lansert med bla nedlegging av kontor i Steigen, ut på høring og det kommer nok mange uttalelser fra bekymrede innbyggere og kommuner. Men dessverre så er nok beslutningene tatt, og innspill således fånyttes.

Vi i Norge har for vane å se til våre naboland hvordan ting blir gjort og fungerer. I Sverige og Danmark har nærpolitireformen fått stryk, og blir betegnet som en spare og sentraliseringsreform. Akkurat det siste er jo noe den blå/blå regjeringa kjenner godt til. Uansett så har de ikke lykkes i våre naboland, så hvorfor skal også vi gå i den samme fella?

Jeg skjønner at politimesteren ikke har en enkel oppgave foran seg, for hun er prisgitt de direktiver regjeringen setter, og da må man følge dem Men dessverre så tror jeg resultatet blir det samme som våre naboland har opplevd, og det kan da vel ingen ønske.

Kommentarer til denne saken