Noen prater - Arbeiderpartiet gjennomfører

Av
DEL

LeserbrevValgkampen er i gang og vi ser at Høyres kandidater til bystyret er ute for å skape et inntrykk av at partiet er opptatt av Bodø-skolen. Jeg betviler ikke at verken kandidatene Fjørtoft eller Olsen har de beste og frommeste ønsker for at skolen skal være et godt sted å lære for alle – men det skiller ikke Høyre fra noen av de andre politiske partiene i Bodø. Det vil vi alle.

Det som skiller oss er viljen til å bruke politiske virkemidler til å faktisk påvirke skolehverdagen. Der hvor Høyre gang på gang viser at de er låst i gammel politikk og retorikk har vi i Arbeiderpartiet, sammen med bl.a. SV og Sp, jobbet målrettet for å skape en bedre skole. Vi har prioritert midler til flere helsesøstre og seks helt nye rådgivere på psykisk helse. Vi har prioritert å få flere lærere inn i skolene, slik at man i større grad kan undervise i mindre grupper og se hver enkelt elev. Vi har prioritert å bevare innsatsteamet som gjør en uvurderlig jobb for enkeltelever. I all hovedsak har dette skjedd mot Høyres stemmer, og i debattene har de vært særdeles lavmælte.

Resultatene viser seg godt på kommunebarometeret. Da Høyre styrte falt Bodø på barometeret som måler ulike saksområder i kommunene. Etter at Ida Pinnerød ble ordfører har vi klatret. Sist var vi nr 60 i Norge, men vi vil videre!

For oss i Arbeiderpartiet betyr «barn og unge først» virkelig noe. Derfor har vi gjennomført tidenes skoleløft i Bodø ved å faktisk bygge nye Tverlandet skole, heller enn å prate den bort slik Høyre gjorde i fire år. Vi har startet renoveringen av Aspåsen skole. Ny skole i Mørkvedbukta er på vei og snart begynner vi arbeidene på Alstad og Østbyen.

Noen partier snakker om skole. For oss andre er det viktigste å gjøre noe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags