TUNNELSIKRING I SØRFOLD AVSPIST PÅ «STASBUDSJETTET»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dag O. Johansen, eller DOJ som han noen ganger signerer som, uttrykker sin frustrasjon i Saltenposten og Avisa Nordland de siste dager over at Sørfoldtunnelene i regjeringens forslag til «Stasbudsjett» for 2019 er bevilget 430 mill. til midlertidige strakstiltak for sikring i nevnte tunneler.

Nå vet jeg ikke om DOJ mente at regjeringens forslag ang, dette er «staselig», eller om det er en skrivefeil i Saltenposten?

Dessverre DOJ, så er nok regjeringens forslag ang. dette langt mindre staselig, slik jeg leser avisreferater ang. dette, og de refererte 430 mill. kr. opplyses tiltenkt tunnelsikring i bl.a. Lofoten og Troms.

I flg. Avisa Nordland av 9.oktober 2018 står det flg. ang. bevilgningen for dette prosjektet – sitat:

«Under fornying settes det av midler til enkelte midlertidige strakstiltak på en rekke tunneler på strekningen Megården – Mørsvikbotn på E6 i Nordland». Beløp til dette er ikke nevnt.

I samme avis av samme dato leser jeg at Statens Vegvesen har satt av snaue 100 mill. kr til minimumstiltak i 2021.

Som noen muligens husker har jeg de senere år skrevet flere avisinnlegg om mangl. trafikksikkerhet i Sørfoldtunnelene – sist den 21. juli 2018 der jeg utfordret avtroppende regionvegsjef Torbjørn Naimak om å i det minste sørge for bedre belysning/hvitmaling i de trange og mørke tunnelene i påvente av nye tunneler som tilfredsstiller bl.a. EU-krav.

Så DOJ – det er dessverre neppe slik at regjeringen foreslår å bevilge 430 mill. til sikringstiltak i Sørfoldtunnelene for 2019; hvis så hadde vært tilfelle hadde nok det vært mer enn tilstrekkelig til både hvitmale tunnelene og montere bedre belysning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken