Nordland stort sett god grunn til å være fornøyd med ommøbleringen av regjeringen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDet utløser spenning hver gang en regjering omdannes; hvem skal ut, hvem inn. Så også denne gang, der det var klart at KrF skulle ha tre statsråder og et sett statssekretærer.

Det tilsia at andre måtte vike, og denne gang gikk det ut over Bård Hoksrud og Linda Hofstad Helleland.

Ved å utvide regjeringen unngikk Erna Solberg  at tapet ble enda større, men det er alt kommet rasende reaksjoner fra Trøndelag Høyre på at fylkeslagets eneste statsråd måtte ut.

Det er forståelig, en plass i regjeringen gir fylkespartiene både en lyttepost inn dit beslutningen fattes, og muligheten for å nå fram der med lokale  argumenter.

Ut fra dette har Nordland stort sett god grunn til å være fornøyd med ommøbleringen.

Kjell Børge Freiberg (Frp) fortsetter som olje- og energiminister og Daniel Bjarmann- Simonsen(H) som statssekretær i næringsdepartementet. I tillegg får fylket en statssekretær til,  Allan Ellingsen (Frp) i samferdselsdepartementet.

Det var på forhånd spekulert i at KrFs Ingelin Noresjø også skulle inn, men det er usikker hvor seriøst det var og i hvilken grad hun selv ønsket det. Hun seiler i stedet opp som en meget aktuell kandidat til nestledervervet i partiet.

En statsråd og to statssekretærer er langt fra rekord for Nordland i denne regjeringen.  I perioder har fylket var klart overrepresentert i forhold til folketallet, et tegn på nordlandspolitikkens evne til å få fram nye politiske talenter.

Tre er heller intet dårlig tall, i hvert fall ikke når man ser på hvilke departementer de er med og  styrer; olje, energi, samferdsel og næring.

På en liste over områder som er viktige for vårt fylke, vil alle fire komme svært høyt opp.

Nordland er da også en av vinnerne på flere av områdene de siste årene, ikke minst gjelder det samferdsel.

Med sine mange veier og en femtedel av Norges kystlinje vil enhver regjering måtte ha et samferdselspolitisk fokus på Nordland, men denne regjeringen har gjort mer enn de fleste; planer for ny flyplass i Bodø og Rana, utbygging av E6 på Helgeland og i Hamarøy, tunell gjennom Tjernfjellet, Bypakke Bodø osv.

Med en statssekretær fra fylket igjen på plass i departementet, lover det godt for fortsettelsen også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags