Kineserne ler

Av
DEL

LeserbrevDet er ikke oppsiktsvekkende at kinesere ler, men det er oppsiktsvekkende hva de ler av: at den norske regjeringen ikke lenger vil subsidiere datasentere som bedriver produksjon av kryptovaluta ved å innrømme lav elektrisitetsavgift.

Krypto-/datasenterlobbyen har inntil nå fått gehør i regjeringen for at siden det brukes uhorvelig mye strøm i datasentrene som utvinner kryptovaluta må virksomheten behandles likt med kraftkrevende industri!

Bruk av industribegrepet i denne sammenheng er misvisende. En passende betegnelse er SAMFUNNSFIENDTLIG VIRKSOMHET. Det har kinesiske myndigheter tatt konsekvensen av ved å forby den. Begrunnelsen er undergraving av FINANSIELL STABILITET, noe spesielt Norge burde være interessert i å unngå.

Kinesernes latter er sannsynlig av den anstrengte typen. Når virksomheten er bannlyst på hjemmebanen flytter de virksomheten, men det er ingen grunner til at de skal ønskes velkommen til Norge på spesielt gunstige betingelser.

Hverken forbud eller avgift vil hindre at norsk høykvalitets energi kan bli brukt til formålet. Det skyldes felles energimarked, med bl.a. Sverige, som muligens vil være mer imøtekommende overfor denne virksomheten, skal vi tro kryptoforkjemperne her hjemme. Det bør ikke Norge ta hensyn til.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags