"Ny by, ny flyplass" kan gi uante, lokale ringvirkninger, og nå har regjeringen gjort sitt. Resten opp til oss selv!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger28. februar 2017 vil bli stående som en merkedag i Bodøs historie.

Statsminister Erna Solberg var innom, for å videreformidle en enighet mellom regjeringen og dens støttepartier om å bevilge 2,4 milliarder kroner til ny flystripe i Bodø. Det betyr at finansieringen er i boks, og selve byggearbeidet kan begynne.

Det er et viktig poeng: Selv om det ligger mye forarbeid og stor innsats fra mange aktører bak dette positive vedtaket, er det først nå det virkelige arbeidet begynner.

Og det haster, for etter planen skal de første flyene ta av fra nye Bodø lufthavn allerede i 2025.

Det stiller både kommunen, næringslivet og innbyggerne i Bodø overfor helt nye utfordringer. For dette er et prosjekt vi aldri har sett maken til i Bodø, ja, knapt i Norge.

Dette handler nemlig ikke bare om flytting av en flystripe. Det handler om et unikt byutviklingsprosjekt der en helt ny, moderne og ikke minst grønn by skal bygges opp.

I det arbeidet vil kommunen måtte spille en hovedrolle. Det stiller enda sterkere krav til kompetanse, kapasitet og evnen til å finne gode samarbeidspartnere som kan trekke i samme retning.

Nå har nettopp evnen til å stå sammen -på tvers av fag- og partigrenser – vært en nøkkel for å få regjeringens ja. Det behovet blir enda sterkere framover.

Samtidig som man må sørge for at innsatsen ikke går ut over andre oppgaver Bodøs innbyggere forventer at en kommune skal løse.

Et så stort prosjekt gir også det lokale næringsliv store muligheter – og utfordringer.

Prosjektets omfang vil tiltrekke seg aktører fra hele verden, men det er ingen ting som tilsier at ikke også lokale bedrifter kan spille en nøkkelrolle. Enten alene, eller i samarbeid med andre.

Bare for noen dager siden viste Gunvald Johansen Bygg at det er mulig, ved å sikre seg jobben med å bygge nytt rådhus.

Kunnskapen og innsikten er der, det handler om å tørre utnytte den og ikke være redd for å samarbeide enda tettere enn i dag.

Riktig håndtert kan dette prosjektet gi uante, lokale ringvirkninger, både økonomisk, sosialt og kulturelt. Nå har regjeringen gjort sitt, resten er i bunn og grunn opp til oss selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags