Gå til sidens hovedinnhold

Snart skal 400 personer ha sitt daglige virke her. Gode løsninger kan ikke utsettes lengre

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Renoveringen og nybyggingen av Bodøs nye rådhus går framover med raske skritt. Snart skal 400 arbeidstakere inn i bygget og ha sitt daglige virke her.

Som kjent gikk AP til valg på og fikk med seg SV, SP, MDG og Rødt i å skrinlegge næringslivets og kommunens ønske om p-garasje inkl sykkelparkering under Sol-/Rådhusparken og flytte denne til KV 99 og fjernet sykkelparkeringene i samme slengen.

Så er man i gang med å planlegge en vakker ny Sol-/ Rådhuspark, men også denne selvfølgelig uten sykkelparkeringer.

Snart skal altså 400 personer ha sitt daglige virke i Rådhuset, og tradisjonelt aktiv-transport orienterte politikerne fra MDG, Rødt og SV klarer ikke å tilrettelegge for gode sykkelparkering løsninger for sine ansatte eller besøkende til kommunale servicefunksjoner.

LES SVARET FRA MDG: Jeg har tro på at Bodø har en fullverdig bysykkelløsning før valgperioden er omme

Bodø har gode målsettinger for å bli en sykkelby, men da må man også tenke på hvor disse skal parkeres, og ha fokus på å komme opp med gode alternativer når planlagte løsninger skrinlegges,


I tillegg til tradisjonelle sykler, vil lang vei mellom rådhuset og parkeringsmuligheter i kv99 medføre at det vil taes i bruk mange smarte aktiv-transport løsninger for å bevege seg imellom. Dette være seg minisykkel, rullebrett, sparkesykkel etc - også disse må ansatte og besøkende ha en mulighet for å kunne sette disse fra seg sikkert og helst tørt.


I disse budsjett tider forventer vi i Naturvernforbundet i Salten at politikerne i posisjon setter av prosjekteringsmidler til og ideer for gode aktiv-transport løsninger for ansatte og besøkende til Bodø nye rådhus, og dette kan ikke utsettes lengre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.