Fritidskortet

Av
DEL

LeserbrevMed KrFs Fritidskort får alle være med på laget!
Det skal ikke være slik at det er foreldrenes lommebok som avgjør om barna i Bodø kommune får blir med på fritidsaktiviteter
Altfor mange barn og unge har ikke mulighet til å delta på fritidsaktiviteter fordi det blir for dyrt for familien. Det gjør at noen blir holdt utenfor viktige sosiale arenaer, der de kan oppleve mestring og samhold. Det vil KrF gjøre noe med!

«En av fire familier må droppe aktiviteter», står det i en NTB-artikkel i Avisa Nordland 14.august. Frivillighet Norge uttaler i artikkelen at «det er hjerteskjærende å tenke på at noen barn ikke får være med. Det må vi gjøre vårt beste for at ikke skjer.» Det er dette vi i KrF vil gjøre noe med når vi nå får Fritidskortet på plass.

Mange foreldre forteller at fritidsaktiviteter er i ferd med å skape et klasseskille, og mange rister på hodet av hvor dyrt det er. Det skal ikke være slik at det er foreldrenes lommebok som avgjøre om barna får være med.
Det kan vi ikke godta. Derfor har KrF fått gjennomslag i Regjeringen for at alle barn og unge mellom 6 og 18 år skal få et fritidskort, for å betale for fritidsaktiviteter. KrF vil at dette skal ha en verdi på minimum kr 2000,- og Bodø KrF går til valg på at kommunen i tillegg skal stille med samme summen fra 2020.

Fritidskortet skal dekke faste, organiserte aktiviteter. Det å delta på organiserte fritidsaktiviteter er nemlig viktig for at alle barn skal få være med og være en del av fellesskapet, bli inkludert og kjenne tilhørighet. Å investere i barna er å investere i vår felles framtid. Ved å gi barn tilgang til fritidsaktiviteter, kan flere få blomstre og oppleve mestring. De blir en del av et fellesskap, der de kan bli sett og fulgt opp av trygge voksne.

Med vårt fritidskort gir vi barn og foreldre et håndslag. Det vil gjøre at færre barn føler seg utenfor og flere blir inkludert. Det vil utgjøre en forskjell i mange barns og familiers liv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags