Det var slående hvor kaldt det er mellom Synne Bjørbæk og Ida Pinnerød

Liten tvil om at det er kaldt mellom Bodøs to fremste folkevalgte. Det kom også tydelig fram på møtet onsdag. F.v. Synne Bjørbæk (Rødt), Ida Pinnerød (Ap), Ola Smeplass (Sp), Espen Rokkan (H) og Jonny Gulbrandsen (Frp).

Liten tvil om at det er kaldt mellom Bodøs to fremste folkevalgte. Det kom også tydelig fram på møtet onsdag. F.v. Synne Bjørbæk (Rødt), Ida Pinnerød (Ap), Ola Smeplass (Sp), Espen Rokkan (H) og Jonny Gulbrandsen (Frp). Foto:

DEL

Meninger«Hvem skal styre byen?» var tittelen på debatten Klassekampen gjennomførte i Bodø onsdag kveld. Til venstre i panelet satt de to som man skulle tro har veldig lyst til å fortsette som ordfører og varaordfører i byen vår. Men for oss som ikke er en del av det politiske spillet i Bodø var det slående hvor kaldt det er mellom Synne Bjørbæk og Ida Pinnerød.

Les mer om debatten her!

Og det er i og for seg ikke noen overraskelse. Helt siden bruddet mellom Rødt og Arbeiderpartiet, SV og Sp i fjor sommer har det vært mildt sagt elendig stemning mellom byens to fremste folkevalgte. Samarbeid ble brått til motarbeid. Politikken har ved flere anledninger måtte vike plassen for noe som er svært nært personangrep. Du trenger ikke være noen stor menneskekjenner for å konstatere at kjemien mellom disse to ikke er god. Det er absolutt ingenting som tyder på at dette er politikere som kan få til et samarbeid igjen.

Debatten denne fine sommerkvelden på Sportsbaren i Bodø fant sted under to måneder før valget 2019. Man skulle jo tro at poenget på et slikt tidspunkt er å løfte opp de sakene som skal få velgerne til å stemme på ditt parti. Synne Bjørbæk var imidlertid mest opptatt av å fortelle hvor dårlig ordfører vi har og hvor dårlig politikk hun leverer. Skuffelsen, for ikke å si hatet, etter bruddet for et år siden har åpenbart satt dype spor. Det er mulig skuffelsen er berettiget, men det spørs om ikke det er på tide å komme seg videre.

Heldigvis fikk vi ikke bare observere på nært hold hvordan en isfront tar seg ut, vi fikk også en del pekepinner på hva de forskjellige politiske partiene i Bodø, vel og merke kun de fem som deltok i debatten, kommer til å satse på i valgkampen:

Høyre, som var representert med Espen Rokkan, kommer til å snakke mest om kommuneøkonomi og privatisering. Partiet er dypt bekymret for kommuneøkonomien, og er sikker på at privatisering kan være en del av løsningen. Heller ikke ved denne anledningen fikk vi høre konkret hvor partiet ønsker å kutte for å få ned utgiftene.

Fremskrittspartiet, med ordførerkandidaten Jonny Gulbrandsen, løfter fram sin motstand mot Europeisk kulturhovedstad–prosjektet som en viktig valgkampsak, i tillegg til privatisering.

Arbeiderpartiet og ordfører Ida Pinnerød kjører på med tre saker: Et gratis skolemåltid daglig til alle elevene i bodøskolen, 90 nye sykehjemsplasser i løpet av perioden og å få kommunalt ansatte i deltid over i heltid.

Rødt og Synne Bjørbæk kommer til å bruke Rønvikfjellet og kommunens bruk av 100 millioner kroner på vei opp til det planlagte hotellet for alt hva det er verdt.

Senterpartiets toppkandidat Ola Smeplass er ny i bodøpolitikken og rakk ikke løfte noen spesielle bodøsaker, men støtter seg foreløpig på generell Sp–politikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags