Den siste uka her jeg tatt til tårene flere ganger når jeg har lest om såkalt «homoterapi»

.

. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvem har rett til å definere hvem du skal være? Det er selvsagt bare du!

Den siste uka her jeg tatt til tårene flere ganger når jeg har lest om såkalt «homoterapi» og hvordan unge mennesker har opplevd å bli frarøvet sin frihet fordi noen andre har definert deres seksuelle legning som «feil».

Jeg har tenkt masse på om det er noen i min kommune og by som opplever dette, for umiddelbart tenker jeg jo at «det skjer ikke hos oss». Samtidig er jeg ikke naiv. Det er helt sikkert noen av «mine» innbyggere som har opplevd dette. Til alle dere har jeg en ting å si: Ta kontakt med noen, helsesykepleier på skolen, fastlege, venner eller kjente og si fra! Ingen skal stå alene i slikt. Vi er mange som skal ta kampen for frihet for alle, for din frihet til å være den du er.

Og til slutt (med fare for å virke som en moralist, men la gå) ei lita oppfordring til dere som er foreldre, som meg: Fortell barna at alle mennesker er født frie og med rett til å leve sine liv slik de er. Fortell at de er elsket like høyt, uansett hvem de selv kommer til å elske. Og fortell dem at de må si ifra om noen opplever noe annet. Det er så få ord. Det er så lita investering. Men jeg er overbevist om at det kan bety så uendelig mye for usikre ungdommer som kanskje tenker at det er annerledes eller er utrygge på om de vil være akseptert som den de er.

Frihet er først virkelig når den er alle sin

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags