Lekang og Olsen, les dere opp!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevI et innlegg i Avisa Nordland 25. juli skriver fylkesråd Hild-Marit Olsen og Rita Lekang at ungdommer ikke får lærlingplasser, og dermed ikke får fullført sin utdanning. Jeg finner det helt hårreisende at Arbeiderpartiet kan være så frekk å komme med en slik påstand. Arbeiderpartiet i sine åtte år i regjering sviktet og glemte yrkesfaget. Det må Lekang og Olsen ikke glemme!

Fremskrittspartiet har for lengst skjønt at fremtidens Norge har behov for fagarbeidere. Derfor har FrP i regjering økt læringstilskuddet med 20 000 kr. FrP stiller også krav til at statlige selskaper med over 100 ansatte skal ta inn lærlinger! Dette var noe Arbeiderpartiet ikke gjorde når de satt i regjering,

Ved å sette krav til bedrifter opp mot fylkeskommunen og kommunen med tilbud på over en million kroner gjør FrP dette til et satsningsområde, ikke et glemmeområde. Arbeiderpartiet er i denne saken handlingslammet, Arbeiderpartiet lover som bare det, men av erfaring skjer det stikk motsatte. Når Arbeiderpartiet hadde regjeringsmakten i åtte år sto lærlingtilskuddet helt stille, unntaket var en liten økning under finanskrisen. Det ble derfor for mange yrkesfagelever et taktskifte når FrP inntok regjeringskontorene. Ved hver eneste budsjettbehandling siden 2013 har FrP sørget for at lærlingtilskuddet har blitt økt! Det viser at FrP tar behovet for norske fagarbeidere på alvor.

Det hjelper ikke å bare love- man må gjennomføre. Derfor må FrP sitte videre i regjering, slik at elevene på yrkesfag får en helhetlig utdannelse og flere lærlingplasser! Det handler om å satse slik FrP har gjort, istedet for å sutre slik Ap gjør. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags