Kutter i bompenger

Nå kuttes det nok en gang i bompengene.

Nå kuttes det nok en gang i bompengene. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMed FrP i regjering har bilistene en ekte venn rundt forhandlingsbordet. Det er grunnen til at bompengene er redusert, og veiinvesteringene økt. Med den nye bompengeavtalen sørger vi igjen for at belastningen for de som er avhengig av bilen blir enda mindre.

Det å gjøre hverdagen enklere for landets bilister er en del av ryggmargrefleksen til Fremskrittspartiet. Derfor har vi i regjering senket bilrelaterte avgifter med 13 milliarder kroner. Daglig jobber vi for at bilistene skal betale mindre i bompenger. Der de rødgrønne partiene økte bompengeandelen, har vi senket den og slettet bompengegjeld med flere milliarder kroner.

Der FrP ser på bilen som en nødvendighet i folks hverdag, mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet at bilen er politikernes trofaste melkeku.

Den nylig inngått bomavtalen mellom FrP og de andre regjeringspartiene vil sørge for at bompengene kuttes, både i byene og distriktene. Staten skal nå ta mer av regningen for kollektivsatsingene i byene og bompengene i distriktene skal kuttes. Hvert år de neste ti årene skal det brukes 1,4 milliarder kroner på å kutte bompenger i distriktene. Det vil både resultere i at bommer fjernes, og at takstene reduseres.

Dette hadde aldri skjedd uten FrP. Vi har også sørget for å kutte bompengene på en rekke prosjekter før den seneste avtalen, som nå altså kommer i tillegg.

For Rv. 80 Røvika - Strømsnes har vi tidligere redusert taksten. En familie som er avhengig av bilen kan fort bli nødt til å passere bommen minst to ganger om dagen på hverdager. Det gir 500 bompasseringer i året. Takstkuttet som er gjort på Rv. 80 utgjør 1.200 kroner i året for denne familien. Det er en forskjell.

Med den nye bomavtalen økes tilskuddet til å fjerne bommer og redusere takster vesentlig, noe vårt fylke vil få sin rettmessige del av. Det hadde aldri skjedd uten FrP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags