Nye kampfly

Av
DEL

LeserbrevPå nytt demonstreres det merkelige forhold, at jo større det statlige/offentliges økonomiske mislighold er, jo mer svekkes oppmerksomheten om det, og det får ingen konsekvens annet enn den verbale ordkrig mellom politiske kamphaner. Den vi er så vel vant med.

I dag er det på nytt Forsvarets enorme pengebruk, rettere sagt merforbruk i forhold til beslutningsgrunnlaget, hittil 16 mrd knyttet til kjøp av nye kampfly og tilhørende ny infrastruktur, som får liten eller ingen mediaoppmerksomhet.

Det demonstrerer den merkelighet, at jo mindre tallstørrelsene er knyttet til politiske beslutninger er, jo større blir det politiske engasjementet. De store beløpene glir "glatt" unna. Det blir det som regel ingen diskusjon om.

I beste fall blir det, når sluttregningen foreligger, en høring i stortinget i det de kaller for en Stortingets kontrollkomite, men hva kommer ut av det??

Det blir som å vaske hendene og for å vise at, jo vi tar saken på alvor.

Kampflykjøpet og medfølgende investeringer på bakkenivå, viser i sannhet hvilken dumskap som ligger bak beslutningen om kjøp av nye kampfly, flytting av og oppbygging av nye flybaser. Alt basert på et økonomisk og militært beslutningsgrunnlag som var og er helt urealistisk. Når beslutningsgrunnlaget er som rarest, blir resultatet som galest. Nå synliggjøres resultatet av et politisk spill av den verste sort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags