Gå til sidens hovedinnhold

H kolliderer i lufta

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Under denne regjeringa har avgiftsnivået på kortbanenettet økt betydelig, også ved innføringa av flypassasjeravgiften. 

I statsbudsjettet foreslår regjeringa å senke flypassasjeravgifta de har innført med noen få kroner, fra 83 til 75 kroner.

Nordland Høyre, inkludert stortingsrepresentantene Finstad og Ebbesen, ser at dette ikke monner. De tar til orde for lavere avgifter på kortbanenettet. Og Senterpartiet vil gjennomføre det Nordland Høyre foreslår. Men Høyres Mudassar Kapur i finanskomiteen på Stortinget avviser forslaget vårt som vil fjerne passasjeravgifta for fly under 20 tonn.

- Å fjerne flypassasjeravgiften for fly under 20 tonn vil bety urettferdig konkurranse, og et slikt forslag ville bli stoppet av ESA. Dette er et luftslott fra Senterpartiet, og de må i så fall si opp EØS-avtalen først, sier Mudassar Kapur (H) i finanskomiteen på Stortinget til NRK.

Og er det slik at EØS-avtalen gjør det vanskelig å leve i distriktene, så burde flere partier lete etter gode, alternative avtaler. Regjerigspartiene avviste også vårt forslag i Stortinget tidligere i år, som skulle endre avgiftsystemet for å lette vilkårene for kommersielle ruter på kortbanenettet. Regjeringa fortsetter dessverre jobben med å sentralisere Norge.

Nordland Høyre må nå sørge for gjennomslag i regjeringa, eller stemme for Senterpartiets alternativ for rimeligere flybilletter og bedre tilbud for distriktene på Stortinget.

Siv Mossleth (Sp)

Stortingsrepresentant, Nordland

Kommentarer til denne saken