Lover best for Vestnes

Av
DEL

LederLenge så det ut til at Bodøs neste ordfører kom til å hete Lars Vestnes.

Det kan fremdeles bli tilfelle, men dagens meningsmåling fra Infactantyder et helt åpent race, Der den forrige - fra september - ga klart, borgerlig flertall.

Innbyggerne i Bodø er også direkte spurt om hvem av Vestnes og Aps Ida Pinnerød de foretrekker.

Bodøværingene har svart på hvem de vil ha i ordførestolen: - Overraskende høyt

Bodøpolitikken er tilbake til det normale 

To partier stormer fram i Bodø: - Fantastisk bra 

Svaret er utvilsomt mest oppløftende for Vestnes, selv om Pinnerød scorer noe bedre.

Vestnes er et nokså ubeskrevet blad i bodøpolitikken, mens Pinnerød har hatt en valgkamp og fire år på å markere seg. At de alt nå er nesten like populære blant velgerne, lover derfor godt for Vestnes.

Han har en helt valgkamp til å gjøre seg kjent på, og unngår han de store tabbene kan det bare gjøre ham mer populær.

Pinnerød trøst får være at over en tredjedel av velgerne ennå ikke har bestemt seg. Mange av dem vil utvilsomt også ende opp med å støtte venstresiden.

Man regner grovt sett med at kommunevalg avgjøres av tre faktorer; ideologi/nasjnale trender, lokale saker, lokale personer. Så vil vektleggingen av faktorene variere fra kommune til kommune.

Derfor er det viktig, men ikke avgjørende hvem et parti stiller med som ordførerkandidat.

At Vestnes gjør det like godt som mer kjente Daniel Bjarmann-Simonsens gjorde det i september antyder - som han selv er inne på - at det denne gang kanskje mer er saker enn personlighet som avgjør ordførerpreferansene.

AN har også spurt folk om hvordan de vurderer Ida Pinnerøds innsats som ordfører. «Så der», kan være en grei oppsummering.

Ca. en tredjedel av velgerne synes hun gjør en god/svært god jobb, omtrent like mange hun gjør det dårlig. Det er omtrent de samme tallene hun har fått gjennom hele sin periode som ordfører.

Noe som betyr at også Pinnerød har en jobb å gjøre framover for å overbevise velgerne om at hun bør få fortsette. Uten at det nødvendigvis får den store betydning.

 Ole H. Hjartøy gikk til valg i 2015 som en av Bodøs mest populære ordførere noen sinne. Han førte også Høyre fram til et knallvalg, men tapte likevel ordførerposisjonen; fordi Sp skiftet side.

Så kanskje blir det vel så viktig for de to kandidatene framover å pleie forholdet til andre partier, som til velgerne?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags