Ingen kommuner med høy eiendomsskatt har bedre velferdstjenester

Jonny Gulbrandsen

Jonny Gulbrandsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevRandolv Gryt fra SV skriver i et leserbrev i AN 13.08 om tåketale vedrørende eiendomsskatt. Han påstår at alle kommuner som innfører eiendomsskatt gjør dette for å få mer penger til kommunale tjenester, og at ingen gjør det for å fylle opp kommunekassen. Dette er i beste fall spekulativt.

Eiendomsskatt er ikke noe annet enn politisk latskap. I flere kommuner ser man at budsjettet går flere titalls millioner i overskudd, og kommunepolitikerne jubler over en ansvarlig og god økonomistyring. Dette er ikke god økonomistyring, det er å tappe vanlige familiers lommebok.

Videre argumenterer Gryt med at Bodø kommune ligger langt under den nasjonale maksgrensen som vil senkes fra 7 til 5 promille etter gjennomslag for FrP. Gryt presenterer dog ikke hele regnestykket. Ferske tall fra SSB viser at Bodø kommune ligger helt i toppsjiktet når det gjelder kommuner med høyest eiendomsskatt i 2019. Dette er fordi Gryt og hans venner i posisjon allerede i 2016 fikk igjennom en retaksering som gjorde at utregningsgrunnlaget for denne urettferdige ekstraskatten ble mangedoblet for Bodøs innbyggere.

Eiendomsskatten for en bolig på 120 kvadratmeter ligger på hele 7856 kroner. Hvor tror Gryt disse pengene hentes fra? Det hentes fra den vanlige mannen i gata, barnefamilier som ikke har råd til å ha barna sine i barnehage, og minstepensjonisten som forsøker å få endene til å møtes.

Ingen kommuner med høy eiendomsskatt har bedre velferdstjenester eller mer fornøyde innbyggere enn de som har lav eller ingen eiendomsskatt. Kommunene får allerede skatteinntekter fra sine innbyggere, sammen med tilskudd fra staten. Dette er penger som skal gå direkte til primærtjenester som skole, helsetjenester, barnevern etc. Må man kutte, så skal man kutte i administrasjon og byråkrati for å nevne noe - ikke velferd.

Fremskrittspartiet vil alltid være garantisten mot eiendomsskatt, og vi ønsker på sikt å fjerne denne urettferdige tilleggsskatten dersom vi får innbyggernes tillit og oppnår flertall for det i Bystyret. Dessverre har Arbeiderpartiet og resten av kollegiale i Bodø kommune gjort seg avhengig av å kreve inn eiendomsskatten. Jeg er forberedt på at det kommer til å ta tid, og at skatten gradvis må senkes i kommunebudsjettene. La meg likevel være tydelig på en ting; eiendomsskatten skal fjernes, og den fjernes kun med et sterkt Bodø FrP.

Stem på Bodø FrP ved valget 09. september. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags