De som kaster seg på utbyggingsbølgen og tror de vil tjene store penger vil før eller siden møte seg sjøl i døra.

Av
DEL

LeserbrevAvisa Nordland  lørdag 4.mai har mye interessant å by . Flere av sakene handler om å møte seg sjøl i døra, noe som skjuler seg bak tekstene.

I  debatten om Rønvikfjellet er Håkon Møller fra MDG frustert over at SV ikke har vært villig til å lytte til naboprotestene , både angående veien og hotellet. Møller er sjøl er en del av underskriverne og en av dem som vil komme til å bli berørt av økt støy og trafikk. Han beskylder  SV for å ikke respektere medvirkning og spilleregler i et ”levende  lokaldemokrati”. 

Selv om jeg har stor sans for Møllers argumentasjon i denne sak, er det ikke lett å glemme at den selsammme Møller gikk i bresjen for å banke gjennom Stordalen- hotellet i Sjøgata i PNM-komitéen et lite år tilbake i tid. Den gang med SV’s velsignelse. Sammen sto partiene last og brast uten å ta hensyn til underskriftslister og naboinnspill. Da ble både støy og trafikk fra døgnåpne barer i nærområdet bagatellisert av de ”grønne” partiene, og de ga seg ”katten  i ” at lys, sol og havutsikt  ville forsvinne for mange hundre berørte familier i nabolaget.

I samme avis presenteres også bekymring over alle de usolgte leilighetene i Bodø Sentrum, deriblant 44 leiligheter i Ramsalt og 22 leiligheter i Meierikvartalet. Rimeligvis vil også noen her møte seg sjøl i døra. Det er vel ikke annet å vente at salget går dårlig når ”Hundholmen Utvikling” på den ene siden bidrar til å bygge et 10 etasjers boligkompleks  i Ramsalt samtidig som de på nabotomta satser på et 14- etasjers hotell. For hvem vil betale mange millioner for en leilighet i Ramsalt for å tilbringe morgenkaffen på terassen med å kikke rett i trynet på hotellgjester fra fjern og nær? Og hvem vil satse på å kjøpe de kostbare ende-leilighetene i Meierikvartalet,  når de skjønner  at om to år er både kveldsola  og all utsikt til havet  forsvunnet?

Man trenger ikke å ha høyere utdanning verken i matematikk, økonomi eller arkitektur for å forstå at dette må ende galt. Det sier seg sjøl at de som kaster seg på utbyggingsbølgen og tror de vil tjene store penger vil før eller siden møte seg sjøl i døra. Da er det opp til våre lokalpolitikere å vise styrke til å stoppe galskapen.

Hadde vår kjære visesanger Terje Nilsen fortsatt levd, ville han muligens ha forært Bodø-folket ei ny vise: ”Møte i dørra”.  Med innslag av en strofe fra Mjelle: ”- du må ha vært der førr å kujnn førstå”, kunne den nye visa blitt en storslager for å bedre lokaldemokratiet i Bodø.

Det er lokalvalg til høsten. Til MDG og SV: Det er ikke for sent å komme med alternativer som kan imøtekomme naboprotestene verken i den ene eller den andre saken.  Som alternativ til veien på Rønvikfjellet foreslås tunnel fra Bratten eller fjellbane à la Fløybanen i Bergen. På Sjøgatatomta foreslås hotellet utskiftet med en maritim park. En park som mest sannsynlig vil få fart på boligsalget. Her kan det sikkert bli plass også til skaterne!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags