Velgerne venter på en avklaring av Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre om nedleggelse av Andøya Flystasjon og flytting av alle ledelsesfunksjoner for helikopter dvs. 339-skvadronen fra Bardufoss til Rygge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg tillater meg med og starte og gi ros og stor takk til Eirik Skarland, i styret for Bevar Andøya flystasjon, for hans solide og veldokumenterte innlegg for å gi Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre en mer enn god nok grunn til å snu i saken om nedleggelse av Andøya flystasjon og flyttingen av 333-skvadronen til Evenes.

Jeg synes å huske at nettopp Gahr Støre stod fram på TV og nærmest ba om unnskyldning for at Arbeiderpartiet hadde gitt regjeringspartiene, Høyre og Frp sin støtte ved voteringen i Stortinget om å legge ned Andøya flystasjon.

Da sa han nemlig også at for Ap har det vært viktig at beslutninga er godt faglig gjennomgått når det gjelder økonomi. Videre at dette stiller vi krav om til statsråden. Nå sier altså Arbeiderpartiets leder at det ikke er kommet opp noen ny informasjon i forhold til beslutningsgrunnlaget (PwS-rapporten). Jeg er fullstendig enig med Skarland når han sier at nå har Arbeiderpartiet alle de argumenter som trengs for å kunne si:” Statsråd – det har kommet frem så mye usikkerhet rundt avgjørelsen om å legge ned Andøya flystasjon at vi nå vil kreve en full utredning om alternativene med tilhørende konsekvensanalyser. Inntil en slik foreligger vil vi ikke kunne støtte nedleggelsen av Andøya flystasjon”.

En slik konklusjon hadde det stått respekt av, for hvordan vil Ap og partilederen nå i valgkampen stå frem og forsvare det famøse forliket som partiet inngikk sammen med Høyre og Frp i Stortinget? Det er liten tvil om Aps, og regjeringens handtering av nedlegging av Andøya flystasjon og flytting av 339-skvadronen fra Bardufoss til Rygge har svekket velgernes tillit til disse partiene. Det ser man helt klart på meningsmålingene for landsdelen. Dette forsterkes også av at stortingsrepresentantene fra disse partiene i Troms og Nordland overhode ikke tok hensyn til den massive motstanden som kom til uttrykk lokalt men stemte blindt loyalt med disse partienes ledelse.

Denne overkjøringen av landsdelens motstand og engasjement vi nå har vært vitne til når det gjelder Andøya flystasjon og Bardufoss må få konsekvenser. Som tidligere rikspolitiker kjenner jeg godt til hvor vare de er på Løvebakken for sviktene velgeroppslutning, og de finner kjapt ut hva årsaken kan være. Med mange tunge saker som angår forsvaret, ikke minst i Nord Norge i fremtiden, så tror jeg det vil være av stor betydning at velgerne gir disse partiene en kraftig vekker til høsten.

En sterk oppslutning om Senterpartiet tror jeg vil være helt avgjørende for å legge press på Arbeiderpartiet i et regjeringsamarbeid for å reversere vedtakene om nedlegging av Andøya flystasjon og flytting/sentralisering av alle ledelesfunksjoner for helikoptre dvs. 339-skvadronen fra Bardufoss til Rygge.

Og så tilslutt, la oss ikke lure til å tro at disse vedtakene kommer på plass sånn uten videre etter valget! Det er du som velger som bestemmer hva resultatet blir etter valget den 11. september. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken