Mer prat om Bodøskolen

Av
DEL

LeserbrevHøyre har ambisjoner for Bodøskolen. Arbeiderparti-politikerne Thor Arne Angelsen og Cecilie Haugseth påstår i et leserinnlegg at skillet mellom Høyre og Arbeiderpartiet, er at kun Arbeiderpartiet vil bruke politiske virkemidler til å påvirke skolehverdagen.

Dette er en påstand vi aldeles ikke kjenner oss igjen i. Høyre har ved flere anledninger fremmet forslag knyttet til innholdet i skolen. Noen ganger med Arbeiderpartiets stemmer, andre ganger mot.

På bakgrunn av det vi mener er ufortjent kritikk, ønsker vi å peke på at det er skolesaker der det har vært uenigheter mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Den første saken gjelder organisering av seks nye psykisk helserådgiver-stillinger. Høyre, sammen med et flertall bestående av FrP og Rødt, ønsket å ha dem plassert i skolehelsetjenesten.

I ettertid har det kommet frem at dette er en løsning de nyansatte er svært fornøyd med og det har vært med på å sikre god tverrfaglighet i tjenesten. Et annet reelt skille, er det nylige vedtaket (fra FrP, Høyre, Venstre, KrF, MDG og Rødt) om å etablere et mellomtrinn på Alberthaugen skole.

I det kommende valget har Høyre flere konkrete tiltak som skal styrke Bodøskolen. Nye tiltak Bodø Høyre har åpnet for i sitt programforslag er:

•Utredning av et sommerskoletilbud til elever som ønsker det.

•Å etablere en forsøksordning med fremmedspråk på barneskolen. Denne ordningen skal ses i sammenheng med valgfritt sidemål.

•Å stille krav til skoleledere om å ha deltatt på rektorskole eller annen relevant lederutdanning.

Høyre har alltid vært, og vil fortsatt være, et parti som kjemper for høy kvalitet i skolen. Vi vi vil arbeide hardt for at Bodøskolen skal være best.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags