Handling foran ord

Av
DEL

LeserbrevVenstre valgte å ikke støtte forslaget om å erklære klimakrise i bystyret. Forslaget kom fra Mdg i forbindelse med ny klima- og energiplan. I planen er det allerede gode formuleringer som beskriver alvoret som klimaendringene innebærer, og ambisiøse mål for kutt av klimagassutslipp. Vi skal nå målene. Det blir ingen lett jobb. Men jeg kan ikke se at vi når dem bedre ved å erklære krise.

Tvert i mot, kan det fort bli hult, dersom man ikke er villig til å handle ut fra at det faktisk er krise. Ap, SV, Mdg, Sp og Rødt stemte for klimakrise. Allerede i neste sak presterer så Ap, Sp og SV(!) å si ja til en detaljreguleringsplan (hotellet på fjellet) som strider mot sentrale strategier i klimaplanen. I det ene øyeblikket erklærer de klimakrise, i det neste bryter de sin egen klimaplan.

Å erklære krise, kan i ytterste konsekvens bety kaos. Det tror jeg er lite farbar vei for å nå klimamålene. Vi skal gjennom store endringer og må finne varige løsninger, som funker. Det er vi i gang med. Vi når klimamålene best med politikk som virker, og som sørger for at alle bidrar: det offentlige, næringsliv, politikere og innbyggere. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags